Samsun'un Tekkeköy İlçesi Bayraktepe Tabiat Parkı'nda bulunan Gazi Mustafa Kemal'in Selanik'te doğduğu evin replikası, ziyaretçi olmadığı için aylarca kapalı tutulurken, Atatürk Evi'nin son hali içler acısı bulundu.

ÜZÜNTÜ YARATTI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde İYİ Partili Halil İnci'nin, Atatürk Evi'nin kapalı tutulmasının nedenini sorması sonucu, Mustafa Demir "Ziyaretçi gelmediği için" yanıtını vermişti. Bayraktepe'de kapalı tutulan ve içinde hiçbir eşyanın yer almıdığı Atatürk Evi'nin son hali, üzüntü yarattı.

TEKLİF SUNULACAK

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanı Birol Yelekin, Bayraktepe Tabiat Parkı'nda bulunan Atatürk Evi'nin kapalı tutulmasının hoş olmadığını belirterek şunları söyledi: "Atatürk Evi'nin Cumhuriyet'imizin 100. yılında kapalı olması hiç hoş değil. ADD'nin 2010-2014 yılında da başkanlığını yapmıştım. Hayati bey zamanında yapılan yol kenarındaki müzeyi, şehrimize gelen ziyaretçilerimize gezdirirdik. 2012 yılında 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şehir dışından gelen gençler ve 500 kişiyi götürmüştük oraya. Sık sık ziyaret edilen yerlerden biriydi. Atatürk Evi'nin Bayraktepe'ye taşınması ve ulaşımı zor bir yere götürülmesi yanlıştı. Şu anda kapalı olması daha da yanlış. Biz bu konuyu yönetim kurulu üyelerimizle görüştük. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi'ne bir teklifimiz olacak. Bizim için çok önemli bu yeri müze olarak kullanamıyorlarsa, bize devretmelerini isteyeceğiz. İşletmesini biz yapabiliriz. Bandırma Vapuru'nun yanına koyularak da bütünleştirilebilir. Teklifimizi sunacağız. Böyle bir yer yapılmış, yapanlara çok teşekkür ederiz ama kapalı tutanlara da teşekkür edemeyeceğim."

NEJLA KAYA 

Terme sokakları Türk bayrağıyla donatıldı Terme sokakları Türk bayrağıyla donatıldı

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.