CEZALAR UYGULANIYOR

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne asılsız ihbarda bulunan kişilere idari para cezası uygulandığını ve aramanın niteliğine göre suç duyurusunda da bulunulduğunu hatırlattı.

2022 yılı 2. Olağan Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı, Vali Dağlı'nın başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, acil çağrı hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gibi konuların görüşüldü. 

HASSASİYET İSTEDİ

Acil bir durumda yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmada, saniyelerin dahi büyük bir önem arz ettiğini belirten Vali Dağlı, "Bu nedenle 112 Acil Çağrı numarasını, asılsız aramalarla meşgul edilmemesi konusunda vatandaşlarımızdan daha fazla duyarlılık gösterilmesini bekliyoruz. 112 Acil Çağrı Merkezi hattına asılsız ihbarda bulunan ve gereksiz yere meşgul eden kişilere idari para cezası uygulanmakta ve  aramanın niteliğine göre suç duyurusunda da bulunulmaktadır" dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.