- Samsun Atakum’da sosyal medya üzerinden alışveriş yapan vatandaş dolandırıldı.
- Mağdur T.T. sosyal medyada gördüğü araç farı ilanı için satıcıyla iletişime geçti.
- Dolandırıcılar farklı bahanelerle aynı ve farklı IBAN hesaplarına para göndertti.
- Banka görevlisi gibi arayan kişiler aktivasyon kodlarıyla hesaptan para çekti.
- Vatandaş toplam 240 bin lira kaybettikten sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu.
SAMSUN'DA SOSYAL MEDYADA GÖRDÜ, İLETİŞİME GEÇTİ
Samsun’un Atakum ilçesinde yaşayan ve şoförlük yaptığı öğrenilen 2 çocuk babası T.T. (64), sosyal medya uygulaması üzerinden “Farcı Selim” isimli bir sayfada araç farı satışı yapıldığını gördü. Sayfada yer alan telefon numarasıyla WhatsApp üzerinden iletişime geçen T.T., far için 6 bin lira fiyat aldı ve taraflar 5 bin 500 liraya anlaşma sağladı.
AYNI HESABA DEFALARCA PARA GÖNDERDİ
T.T., verilen IBAN numarasına ilk etapta 5 bin 500 lira gönderdi. Daha sonra kendisini arayan şüpheli, işlemin ticari ödeme olarak yapılması gerektiğini belirterek aynı hesaba tekrar para göndermesini istedi. Paranın iade edileceğini söyleyen şüpheliye inanan T.T., aynı IBAN’a ikinci kez 5 bin 500 lira daha gönderdi.
İddiaya göre, daha sonra farklı bahanelerle başka bir IBAN numarasına da üç kez 5 bin 500 lira havale yaptırıldı.
BANKA GÖREVLİSİ GİBİ ARADILAR
Bu sırada kendisini banka görevlisi olarak tanıtan bir kadın tarafından arandığını belirten T.T., telefonuna gönderilen “aktivasyon kodlarını” ödeme kısmına yazmasının istendiğini söyledi. Bu yöntemle iki kez 19 bin 568 lira, ardından 98 bin 572 lira ve son olarak 94 bin 556 lira daha hesabından gönderildi.
TOPLAM 240 BİN LİRA GİTTİ
İşlemler sırasında banka hesabının bir süre bloke olduğunu ve bankayı arayarak blokeyi kaldırdığını belirten T.T., toplamda 240 bin 245 lira 86 kuruşun hesabından çekildiğini ifade etti.
Dolandırıldığını fark eden vatandaş, Samsun Adliyesi’ne giderek savcılığa suç duyurusunda bulundu. T.T., paraların gönderildiği banka hesaplarına bloke konulmasını talep ederken, kendisini dolandırdığını iddia ettiği kişi ya da kişilerden şikayetçi oldu.
YENİ DOLANDIRICILIK YÖNTEMİNE DİKKAT
Öte yandan olayın son dönemde artan yeni bir dolandırıcılık yöntemi olabileceği belirtilirken, vatandaşların sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerde daha dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
Samsun’da hapis cezası bulunuyordu! Yakayı ele verdi
Babasının izinden gitti, öğretmen Melek Cangül Samsun'a örnek oldu