Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Demir'in övgüyle açtığı Alo 153 arayanların karşısına ilçe belediyelerinin zabıtası çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi'ne bu durumu bildiren vatandaşların "Alo 153'ün henüz hizmete girmediği" ifadesiyle şaşkınlığı bir kat daha arttı.

Samsun Medya Grubu'na gelen, Alo 153'e ulaşamadıklarını belirten vatandaşların şikayetleri üzerine yapılan araştırmada, çağrı merkezinin hizmete girmediği öğrenildi. Yapılan araştırmada Alo 153 aradığında ilçe belediyelerinin zabıta müdürlükleri çıkması şaşkınlıkla karşılandı. Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi'ni arayarak konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlara ise, Alo 153'ün henüz hizmete girmediği, şikayet, talep ve önerilerin, merkez personelince kayıt altına alındığı bildirildi. Bu arada, Alo 153'ün alt yapı hizmetinin henüz tamamlanmadığı iddia edildi. Canik ilçesinden Alo 153'ü arayan ların da Çarşamba Belediyesi personeline bağlanması dikkat çekti.

"TALEPLER BURADA TOPLANIYOR" DENİLMİŞTİ
 
Önceki gün servis edilen haberde, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi'nin açılışı sonrasında AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı ve beraberindekilerle birlikte ALO 153 Kent Yönetim Merkezi'ni ziyaret etmiş, Kent Yönetim Merkezi'nde hem trafiğin yönetildiğini hem de 17 ilçedeki vatandaşların taleplerinin burada toplandığını söylemişti. Alo 153 Kent Yönetim Merkezi’nde teknik destek ve acil durum merkez ofisi, operasyon merkezi, çağrı merkezi, OCC şef odası, toplantı odası, UPS ve sistem odası, sistem soğutma odası ve personel odası gibi bölümlerin yer aldığını dile getiren Başkan Demir, misafirlerine Çağrı Merkezi'nin olduğu alanı da gezdirmiş, burada milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı gelen çağrıları cevaplandırmıştı. Vatandaşların talepleri alınarak anında ilgili birime yönlendirilmişti. 

TEKCAN ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan,Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi eylül ayı toplantısında Atakum Belediyesi'nin Alo 153 hattının, Plan Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini, CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "Atakum Belediyesi'ne tahsis edilmiş hattın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmasının hukuki alt yapısı yok" diyerek eleştirmişti.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.