AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan ve Yusuf Ziya Yılmaz, Miraç hadisesinin tüm insanlar için büyük hikmetler ve derin manalar barındırdığın belirterek, Mescid-i Aksa’nın ve çevresinin barış ve esenlik yurdu olması, zulmün değil selametin hâkim olması için yeryüzündeki tüm Müslümanlara çok büyük sorumluluklar düştüğünü dile getirdi.

KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Sevgililer Sevgilisi Peygamber Efendimizin yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından gerçekleşen Miraç hadisesi, tüm insanlar için büyük hikmetler ve derin manalar barındırmaktadır. Yeryüzünün iki mukaddes mabedi olan Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan bu kutlu yolculuk, Allah’ın büyüklüğünün ve kudretinin bir nişanesidir. İlk kıblemiz ve Miracın ilk durağı Mescid-i Aksa’nın ve çevresinin barış ve esenlik yurdu olması, zulmün değil selametin hâkim olması için yeryüzündeki tüm Müslümanlara çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Filistin topraklarında yaşanan vahşetin bir an sona ermesi, milyonlarca mazlumun huzurunun sağlanması, silahların, bombaların altında hayatta kalma mücadelesi veren insanların güvenliği, açlık ve kıtlıkla sınanan masumların bu zorlukları bir an önce aşabilmesi için Türkiye olarak üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapıyor, tüm desteğimizle kardeşlerimizin yanında duruyoruz. Bu müstesna gecede; vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize dualarımızı iletiyoruz. Mübarek Üç Aylar içerisinde yer alan Miraç Gecemizin milletimizin, İslam âleminin ve insanlığın selametine vesile olmasını Yüce Rabb’imden niyaz ediyorum.,

MASUMLAR YAŞAMINI YİTİRİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Miraç Kandili, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)'in, Cenab-ı Hakk'ın daveti üzerine, Cebrail (A.S) eşliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükselişinin yıldönümüdür. Bu özel gece, aynı zamanda, Mescid-i Aksa'nın ve ilk kıblemizin bulunduğu topraklar başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasında barış ve huzurun egemen olması için dua etme zamanıdır. Maalesef, Filistin topraklarında, Gazze'de yaşanan insanlık dışı olaylarda, büyük zulümde binlerce çocuk, kadın, genç demeden masumlar yaşamını yitirmektedir. İsrail’in bu büyük zulmün durması için çok büyük mücadeleler verilmektedir.  Bu önemli topraklarda artık barışın hakim olmasını temenni ediyoruz. Türkiye olarak Müslüman kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. 

Miraç Kandil’ini idrak ederken Rabbimizden niyazımız, bu mübarek gece hürmetine ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve sağlık getirmesi, acıların dinmesi, yeni acıların ortaya çıkmaması, birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmesidir. Bu müstesna gecede, şehitlerimizi, gazilerimizi de minnet ve şükranla yad ediyoruz, dualarımızı canlarını vatan uğruna veren kahramanlarımızdan hiçbir zaman eksik etmiyoruz.

NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Samsun için kritik uyarı! Saat verildi: Sıcaklık hissedilir derecede düşecek Samsun için kritik uyarı! Saat verildi: Sıcaklık hissedilir derecede düşecek