AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, meclis üyelerinin akrabalarına iş kontenjanı verildiği iddia edilen İlkadım Belediyesi'nin 93 sözleşmeli personel alımı ile ilgili meclisten onay aldığı gündem maddesine, dava açacaklarını söyledi.

23-ERBİN

'HUKUKSUZ OLDUĞUNA İNANIYORUZ'

Erbin, gündem maddesinin İlkadım Belediye Meclisi'ne getiriliş şekli ve yapılan oylama yönteminin hukuksuz olduğuna inandıklarını belirterek, "Hukukçularımız hazırlıklarını yapıyor. Belediyeden bu gündem maddesi ile ilgili yapılan oylamanın tutanaklarını istedik. İdare Mahkemesi'ne personel alımı ile ilgili meclise getirilen gündem maddesi ve yapılan oylama şeklinin hukuksuz olduğu gerekçesi ile iptal davası açacağız" dedi.

'GÖREVİ KÖTÜYE KULLANIYOR'

İlkadım Belediyesi Meclisi'nde 93 sözleşmeli personel alımı ile ilgili yapılan oylama sonrası, meclis üyelerinin akrabalarına iş kontenjanı verildiğine yönelik iddiaların gündeme geldiğini söyleyen Mücahit Erbin, bu durumun görevi kötüye kullanma olduğunu belirterek Samsun Medya Grubu'na şu açıklamaları yaptı:
"Belediye başkanı bu konuda meclis üyelerine kontenjan verildiğini kendisi söylüyor. Böyle bir durum varsa bu görevi kötüye kullanmaktır. Bu nedenle millet adına alınan yetkinin, kendi çıkar ve menfaatlerine yönelik kullanılmasını dayanak göstererek yargıya itiraz edeceğiz. Ayrıca yapılan oylamaya katılmayan parti meclis üyemizi de partiden ihraç talebi ile il disiplin kuruluna sevk ettik."

Haydar ÖZTÜRK