Samsun'da Atatürkçü Düşünce Derneği ve CHP üyesi partililer Onur Anıtında basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Onur Anıtına yönelik saldırı ile ilgili hazırlanan savcılık iddianamesini eleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Özkefeli, "29 Mart 2022 tarihinde Saat:10.25 Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesinde başlayacak olan davanın iddianamesine bakacak olursak, kişiler sadece 5816 Atatürk aleyhine işlene suçlar hakkında kanuna muhalefet ve kamu malına zarar verme suçlarından yargılanmalarına karar verilmiştir. Bu iddianamenin eksik olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

Onur Anıtına saldırı olayında tutuklanan Celali Rahman ve Batuhan Fidan'ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmektende yargılanması gerektiğini belirten Işık Özkefeli, basın açıklamasında "Bu olay basit bir saldırı değildir. Her ne kadar dava dosyasında herhangi bir örgüte bağlı olmadıkları söylense de; bu organize suçun gerisindekiler iyi araştırılmalıdır. Bu eylem sadece Samsun halkını değil, tüm Türkiye’yi ayağa kaldırmıştır. Eylemleri ile hem Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmişler, hem de halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama eylemini gerçekleştirmişlerdir" diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-03-22 at 15.11.10.jpeg

ADD Başkanı Kefeli, şunları dile getirdi.

"Celali Rahman Fidan'ın ifadesinde yer alan "Yıkabilse idim bir değişikliğin ateşini başlatmış olacaktım" sözleri Türkiye Cumhuriyeti’nde Mustafa Kemal Atatürk’ün temsil ettiği; laik, demokratik, sosyal, hukuk devletinin; Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasal düzenini ihlal suçu da işlediği aşikârdır. Yine bu eylem Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya da yöneliktir. Bu nefret saldırısının soruşturmasının; çok dikkatle ve etraflıca yapılması, tüm kanıtların toplanması, diğer faillerin de ortaya çıkarılması şeklinde yürütülmesi gerekmektedir. Bu suçun asli failleri yanında destekçi ve özellikle azmettiricilerinin de tespitini ve olayın tüm ayrıntıları ile aydınlığa çıkmasını Yüce Yargıdan bekliyoruz, takipçisi olmaya da devam edeceğiz. Bu vahim olay sadece 5816 Sayılı Yasaya muhalefet ve Kamu malına zarar vermek suçlarından, iki kişinin tutuklanması şeklinde devam eden bir soruşturmanın konusu olmakla kalmamalıdır. Suç dosyasında belirtildiği gibi bu olayın karşı tarafı sadece Samsun Büyükşehir Belediyesi değil, Yüce Türk Halkı ve Samsun halkıdır. Samsun Halkının bir bireyi olarak dava dosyasına, davaya müdahil olmak istediğimi avukatım aracılığı ile bir dilekçe ile bildirdim. Dava günü orada olacağız."

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

WhatsApp Image 2022-03-22 at 15.11.11.jpeg