Samsun Haber

Samsun'da 529 yıllık gelenek yeniden yaşatıldı!

SAMSUN HABER – Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen tarihi vakıf geleneği kapsamında Samsun'da 25 çocuk için toplu sünnet töreni gerçekleştirildi. Sultan II. Bayezid Vakfı'nın 529 yıllık vakıf şartı doğrultusunda düzenlenen organizasyon, Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da hayata geçirildi.

Abone Ol

Vakıf kültürünü yaşatmayı sürdüren Vakıflar Genel Müdürlüğü, Sultan II. Bayezid Vakfı'nın "ihtiyaç sahibi çocukların sünnet ettirilmesi" yönündeki vakıf şartını bu yıl da yerine getirdi. Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Samsun'da 25 çocuk sünnet töreninin sevincini yaşadı.

"ÇOCUKLARIMIZIN MUTLULUĞU BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR"

Programda konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Uysal, organizasyonun ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirildiğini belirterek, "Bugün bu güzel etkinliği Samsun'da gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Onların gülümsemesi bizim gülümsememiz. 'Bir çocuk gülerse dünya güler' mantığıyla hareket ederek çocuklarımızın sünnetini yapıyoruz" dedi.

ŞÖLENLE TAÇLANDIRILDI

Sünnet töreni kapsamında çocuklar için şehir turu düzenlenirken, program düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi.

Samsun'da tartışma kanlı bitti! 2 gözaltı

Samsun'da eczacılar tepkili! "Atamada bize yer verilmedi"

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ