İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı,  1 Temmuz itibarıyla 62 ilde ikamete kapatılan mahalle sayısının bin 169'a çıkarıldığını duyurdu. Listede ise Samsun'dan da İlkadım ilçesi 19 Mayıs, Hürriyet ve Zafer Mahalleleri, Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi ile  Atakum’da Denizevleri Mahallesi olmak üzere 5 mahalle yer aldı. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da Kanal S TV mikrofonlarına yaptıkları açıklamada kararı doğru bulduklarını dile getirdi. 

HİÇ İZİN VERİLMEMELİ

Mustafa TOZLU: Bakanlığın aldığı karar çok doğru. Hatta 5 mahallede değil Samsun'da hiçbir yerde izin verilmeyecek. Yarım bir karar olmuş. Bunları durumları daha ileri gidecek. Iraklı ve Suriyeliler neredeyse Samsun'un kendi nüfusunu geçmekte. Yolda yürüyoruz 2 kişi Türkçe konuşuyorsa diğerleri Arapça konuşuyor.

GEÇ ALINAN BİR KARAR 

Mehmet Eşbar NUR: İstiklal Caddesi (Çiftlik) hep o arkadaşlarla çevrili. Iraklı ve Suriyeliler caddeyi aşağıları ve yukarıları sahiplenmişler. Kasap, berber ve manav dükkanları da var. Daha önce verildi. Verilen hak geri alınmaz. Eskiden roman kardeşlerimizle çevriliydi. Şimdi de bir tur bunlar dönüyor. Geç alınmış bir karar.

ÜLKENİN DURUMU ORTADA 

Ayhan KOÇ: Bakanlığın almış olduğu karar doğru ama ben inanmıyorum. Onlar sadece sözde,  icraatta yok. Uygulanırsa iyi olur. Irkçı değiliz ama ülkenin durumu da ortada. 

EV FİYATLARI ARTTI

Seyit Ahmet KUZUBAŞLI: Doğru bir karar. Kiralar ve ev fiyatları arttı. İstemiyoruz. Evini satan geliyor burada geçinmeye çalışıyor. Bunu  herkes biliyor. 

HER YERDE VARLAR

Feyzullah TEMBE: Devletin aldığı karar doğru karar. Çünkü mahalleye çıksak her yerde Suriyeli ve Iraklılar var. Adamlar keyif içerisindeler.  

KİMSE İSTEMİYOR

Pakize ÖZÜPAK: Doğru karar. Onlar da savaşsın gelmesinler. İstemiyorum. Sadece ben değil kimse istemiyor. Onlar ülkemizde ellerini kollarını sallayarak yürüyor. 

KARAR GÜZEL

Ali Yeşil KIR: Bu insanlar için daha güzel düzgün hayat düzeyi düşünülüyorsa gayet iyi karar. Devletin onları bir karanlığa sürükleyecek karar alacaklarını zannetmiyorum. Böyle olunca alınan karar güzel. 

OLMASI GEREKENDİ

Kemal Can ÖZDEMİR: Olması gereken buydu. Sıkıntıların sebebi de bu konu yüzündendi. Yaşanan sorunlar bizi yıpratmaya başladı. Kararı yerinde ve doğru buldum.

ÖNCE ARAŞTIRILSIN

Mustafa  AKYÜZ: Geç kalınmış karar ve memnun değiliz. Suriyelilere verilen yardımları vatandaşlara veriyorlar mı? Suriyeliler ne kira veriyor, ne bir bir şey. Örnek veriyorum oturan 3 bin kişi varsa bunların 2 binin ikameti yok. Sürekli yer değiştiriyorlar. Gelsinler önce araştırmasını yapsınlar. 

Zeynep Barutcu, Umut Can EREN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.