Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Samsun Valiliği tarafından açıklanan program, 26 Ağustos’ta başlayacak ve 30 Ağustos akşamındaki kabul töreniyle sona erecek.

KUTLAMALAR BULVAR AVM’DE BAŞLAYACAK
Zafer Bayramı etkinliklerinin ilk programı 26 Ağustos Çarşamba günü saat 19.00’da Bulvar AVM Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenecek etkinliklerle kutlama programının başlangıcı yapılacak.
ULUSLARARASI SAMSUN BİSİKLET TURU DÜZENLENECEK
Programın ikinci gününde spor heyecanı yaşanacak. Uluslararası Samsun Bisiklet Turu, 27 Ağustos Perşembe günü saat 10.00’da Doğu Park’tan başlayacak.
İlk etabın saat 14.00’te yine Doğu Park’ta tamamlanması, ödül töreninin ise saat 14.30’da yapılması planlanıyor.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLECEK
28 Ağustos Cuma günü saat 10.00’da Kıranköy ve Asri Mezarlık şehitlikleri ziyaret edilecek. Asri Mezarlık’ta bulunan 15. Fırka Kumandanı Şefik Avni Özüdoğru’nun kabri de program kapsamında ziyaret edilecek.
Saat 12.00’de Büyük Cami’de Mevlid-i Şerif ve hatim duası gerçekleştirilecek.
SAMSUN MÜZESİ’NDE 30 AĞUSTOS PANELİ
Aynı gün saat 14.00’te Samsun Müzesi’nde “Bir Zafer, Bir Şehir, Bir Madalya: 30 Ağustos ve Samsun” başlıklı panel yapılacak.
Panelde Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan ve Prof. Dr. Önder Duman ile Samsun Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Çolak konuşmacı olarak yer alacak.
30 AĞUSTOS’TA İLK TÖREN ONUR ANITI’NDA
Zafer Bayramı’nın resmi kutlamaları 30 Ağustos Pazar günü saat 09.30’da Onur Anıtı’nda başlayacak.
Vali, Garnizon Komutanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekilecek.
Samsun Valisi Orhan Tavlı da Anıt Şeref Defteri’ni imzalayacak.
İSTİKLAL MEYDANI’NDA BAYRAM COŞKUSU
Saat 10.00’da Samsun Valiliği Yaşayan Atatürk Salonu’nda tebrikat töreni düzenlenecek.
Saat 10.30’da ise İstiklal Meydanı’nda Zafer Bayramı töreni başlayacak. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okunacak, Üsteğmen Furkan Ertürk konuşma yapacak.
Şiir dinletisinin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Jandarma Komando Birliği ve Garnizon Komutanlığı Bandosu da gösteri ve konserlerle programa renk katacak.
Kutlamalarda askerî birlikler, güvenlik güçleri, gaziler, belediye ekipleri ve izcilerin katılımıyla tören geçişi de gerçekleştirilecek.
TCSG-DOST VATANDAŞLARA AÇILACAK
30 Ağustos günü Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG-DOST, vatandaşların ziyaretine açılacak.
Gemi, Karadeniz Bölge Komutanlığı Rıhtımı’nda saat 10.00-17.00 arasında ziyaret edilebilecek.
Uluslararası Samsun Bisiklet Turu’nun ödül töreni ise aynı gün saat 13.40’ta Doğu Park’ta gerçekleştirilecek.
PROGRAM KABUL TÖRENİYLE SONA ERECEK
Samsun’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, saat 19.30’da Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenecek kabul töreniyle tamamlanacak.
Halit Doğan ile özel öğrenciler arasında gülümseten buluşma
Samsun'da sosyal medyayı karıştıran haşema isyanı!
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





