Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, 183. kuruluş yıldönümünün gururunu yaşadıklarını belirterek, "Yurdumuzun her köşesinde vatandaşla iç içe büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan jandarma devletin halka açılan penceresi konumundadır" dedi.

ANIT'TA TÖREN

Jandarma Teşkilatı’nın 183. kuruluş yıldönümü nedeniyle İlkadım ilçesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Tören ilk olarak Samsun İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever'in Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başladı. Akabinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ÜSTÜN VAZİFE ANLAYIŞI

 Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak, var olan güven ile sevgi bağını korumak perçinlemek ve daha da güçlendirmek kararlılığında olduklarını belirten İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, "Jandarma Genel Komutanlığı personeli görevlerini icra ederken hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları ve nizamları kendisine rehber almakta, her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içinde aramaktadır. Yurdumuzun her köşesinde vatandaşla iç içe büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan devletin halka açılan penceresi konumunda jandarma, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında hukuk devletinin kurallarına uygun vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen, halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle tüm görevleri getirme gayret, azim ve inanç içindedir. Jandarma Teşkilatı'nın 183. kuruluş yıldönümünü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, birlik ve beraberliği vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anar,  teşkilatımızın fedakar personeli ve ailelerine sağlık huzur ve mutluluk dilerim" dedi. 

Törene İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal'ın yanı sıra, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Ahmet Bahadır, 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Ogün Şahin, EMŞAV Samsun Şube Başkanı Kenan Kaptan, askeri erkan ve emniyet mensupları katıldı.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.