Samsun İl Özel İdare Müdürlüğü'nde çalışırken, kurumun kapanması sonucunda Büyükşehir Belediyesi kadrosuna geçen Kadifekale Mahallesi Muhtarı Güven Akan'ın, yerel seçimlerde yüzde 83 oy kazanılmasında etkili olduğu AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Demir'in
"emekliliğe zorlama" uygulaması sonucunda Ladik'te görevlendirildiği öğrenildi.


Edilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Mustafa Demir, herkesin sevip saydığı, milliyetçi-mufazakar kimliğiyle tanınan ve 17 yıldır rakipsiz  Kadifekale Muhtarlığı'nı kazanan, aynı zamanda da Uluslararası Boks Hakimi olan 53 yaşındaki Güven Akan'ı emekli olmasını istediği kişiler listesine aldı.

Yerel seçimlerde AK Parti'ye mahallesinde yüzde 83 oy kazandıran muhtar Güven Akan, yaşının genç olduğunu öne sürerek, bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

Bu arada mahallesinde AK Parti için gecesini gündüzüne katan Kadifekale Mahallesi Muhtarı Güven Akan'ı AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından adeta cezalandırırarak, Ladik'te görevlendirdi. Yapılan bu görevlendirme vefasızlık olarak nitelendirildi.