Samsun'dan 16 milyar liralık vurgun ile dünya gündemine oturan Emre ve Recep G'nin polis tarafından rutin denetim yapılırken ruhsatsız tabanca ile yakalandıkları ve polise "Paramız çok var, o sebeple silah taşıyoruz" dedikleri öğrenildi. Polise hesaplarındaki parayı gösteren ve ardından gözaltına alınan kardeşler hakkında yapılan incelemeler sonucunda, büyük vurgun ortaya çıktı.

SİBER SUÇLAR İNCELEDİ

Samsun'da Emre ve Recep G. kardeşler para çekmek isterken bankanın bir açığını bularak hesaplarına 2 günde 16 milyar lira geçirmesi olayının detayları ortaya çıktı, Emre G'nin 2 günde yaklaşık 67 işlem yaptığı ve ruhsatsız tabanca ile yakalandıkları öğrenildi. Samsun'da 2 Mart günü gece saatlerinde iki kardeş İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde rutin denetim yapan polis ekipleri tarafından durduruldu. Araçta arama yapan polis, ruhsatsız tabanca buldu. Polisin sorusu üzerine kardeşler, "Paramız çok var, o sebeple silah taşıyoruz" diyerek mobil uygulamayı açtı ve hesaplarındaki parayı polise gösterdi. Şüpheli hareketleri üzerine kardeşler gözaltına alınarak Gazi Polis Merkezi'ne götürüldü. Kardeşler, işlemlerinin ardından Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Siber polisinin yaptığı incelemede kardeşlerin, mobil bankacılık uygulamasının yazılımsal hatasından faydalanıp, 26-28 Şubat tarihinde 67 işlem gerçekleştirerek hesaplarına 16 milyar lirayı hesaplarına geçirdiğini tespit etti.

samsunda-16-milyar-liralik-vurgun-2403.jpg

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen kardeşler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından '6136 sayılı Kanuna muhalefet suçu'ndan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAMSUN'DA 16 MİLYAR LİRALIK VURGUN: İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Recep Gezek, polise verdiği ifadede "25 Şubat tarihinde yatırım hesabı açtım. Hesabı kardeşim Emre Gezek, kullanmaya başladı. 26 Şubat'ta 5 bin lira ödeyip hisse senedi aldı. Kağıdı 1 milyar lira rakam yazarak sattı. Para hesaba yatınca, mevduat hesabına aktardı. 'Sahte mi?' diye düşünerek başka banka hesabına 100 bin lira gönderdi. Kredi kartı borcunu kapattı. ATM'den de 10 bin lira çekti. Akşam eve gelince bana anlattı. Bir AVM'ye giderek 2 tane telefon aldık. Aynı kağıdı tekrar tekrar sattık. Toplamda 16 milyar 200 milyon lira hesabımıza banra tarafından geçti. 70'e yakın kez bu işlemi tekrarladım ve her defasında talebim gerçekleşti. Ardından bir galeriden BMW almak için 300 bin lira havale yaptım. ATM'den 40 bin lira nakit çektim. Önce yaptığım çekimlerle birlikte hesabımda toplam 16 milyar para oldu. Durumu aile büyüklerimize anlattık. Bütün akrabalara haber gönderdik. Bazılarının hesaplarına havale yaptık. Sonra banka arayıp onlardan parayı geri istemiş. Eğer bu işlem suç ise niye iki gün boyunca bloke koymadılar da para çekmemize onay verdiler. Hesabımdaki paradan akrabalarıma iyilik olsun diye onlara gönderdim. Art niyetli olsaydım paraları alır yurt dışına kaçardım" dedi.

PARAYI DEVLETE BAĞIŞLAYACAKTIK

Emre Gezek ise verdiği ifadede şu detayları anlattı:

"Borcu olan veya ekonomik durumu iyi olmayan akrabaların hesaplarına para havale ettik. Kardeşimle havale yaparken hesap bloke oluyordu. Bankayı aradığımızda 'Güvenlik sebebiyle olmuştur' diyorlardı. Blokenin kaldırılmasını istedik, onlar da kaldırdılar. İki gün sonra kardeşim Recep'i aradılar. 'Hesabına yüklü para girişleri var, haberiniz var mı?" diye sordular. Kardeşim de haberi olduğunu söyledi. Arayan banka görevlisi "Nereden geldi" diye sordu. Kardeşim de yatırım hesabından mevduat hesabına aktardığını söyledi. Sonra hesap tekrar bloke oldu. Kimseyi dolandırmadık. Parayı devlete bağışlayacaktık" ifadelerinde bulundu.

İKİ KARDEŞ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDILAR

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen kardeşler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından '6136 sayılı Kanuna muhalefet suçu'ndan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DAVA İSTANBUL'DA GÖRÜLECEK

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan öğrenilen bilgiye göre ise kardeşlerin işledikleri suçun 'bilişim yolu ile hırsızlık' kapsamına girdiği ve yargılanmalarının İstanbul'da olcağı öğrenildi. Kardeşlerin yargılanmaları halinde 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemi ile hakim karşısına çıkacak.

Hakan AKGÜN

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.