İKİ BAKAN GOLF TESİSİ AÇILIŞI İÇİN GELMİŞTİ

15 Temmuz günü yapılan açılış için ünlü sinema oyuncusu Mehmet Aslantuğ ile birlikte eşi Arzum Onan, sanatçı Mustafa Keser, Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi ve Başkan Yardımcısı İbrahim Tanrıverdi ve çok sayıda önemli isim Samsun'a gelmişti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, golf tesisinin açılışını öğleden sonra akşam saatlerine doğru gerçekleştirdi. 

DARBE GİRİŞİMİ BAŞLADI

Açılışın ardından Bakanlar golf tesisinden ayrıldı. Akşam saatlerine doğru ise darbeci hainler planlarını devreye koyarak başta İstanbul ve Ankara'da harekete geçti.

İstanbul ve Ankara'da yaşanan hareketlilik ile ilgili sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul ve Ankara'da yaşanan hareketlilik başladığında ise halen Samsun'daydı.

SAMSUN'DA HAREKETLİ SAATLER

İlerleyen saatlerde darbe girişiminin olduğu açıklandı, Samsun'da da bir çok kişi hain kalkışmayı TRT 1'de Yurtta Sulh Konseyi tarafından okunan bildiri ile öğrendi. Samsun'da ise darbe girişimi nedeniyle hareketli saatler yaşandı. Samsun'da bulunan askeri kışlalar olmak üzere jandarma karakollarının önlerine belediyeler tarafından iş makineleri çekildi.

DENİZALTI GÖRÜLDÜ İDDİASI

Samsun'da bulunan Bakan Çavuşoğlu ve Kılıç, dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte şehirde alınacak önlemlerle ilgili toplantı yaparken, bir denizaltının Valilik Konağının bulunduğu bölgede deniz açıklarında görüldüğü ihbarı geldi. Bu ihbar üzerine hareketli anlar yaşanırken, söz konusu denizaltı olayı muamma olarak kaldı.

GARNİZON KOMUTANI TELEFONA BAKMADI

Dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin, daha sonra yaptığı kendi açıklamaları ile şuan FETÖ terör örgütü üyeliği ve darbe girişiminden tutuklu olan eski eski Garnizon Komutanı Mehmet Şükrü Eken'i telefonla aradı. Garnizon Komutanı Eken, yine dönemin Valisi İbrahim Şahin'in açıklamalarına göre gelen bu telefona bakmadı. (Mehmet Şükrü Eken daha sonra gözaltına alınıp tutuklanırken, tutuklu bulunduğu cezaevinde hayatını kaybetti)

MEYDANLARA İNİN TALİMATI GELDİ

Samsun'da herkes o gece tetikteydi, şehrin sokaklarına çıkan vatandaşlar ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile Cumhuriyet Meydanına doğru gidiyordu. İşte tam bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyona çıkarak halkı darbe girişimine karşı meydanlara davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu çağrısı üzerine Samsun sokaklarına akan vatandaşlar Cumhuriyet Meydanına doğru kalabalık bir şekilde ilerlemeye başladı.

BAKANLAR TOMALARIN ÜZERİNE ÇIKTI

Arabaları ile sokakları çıkan vatandaşlar bir yandan slogan atıyor bir yandan da darbe girişimine tepki gösteriyordu.
 
Samsun Cumhuriyet Meydanı 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası hınca hınç dolmuştu. Meydanda toplanan kalabalık burada bulunan dev led ekrandan gelişmeleri takip ediyordu. Daha sonra Cumhuriyet Meydanına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'da geldi. Bakanlar, Samsun Cumhuriyet Meydanında o gece tomaların üzerine çıkarak halka hitap etti. 

BAYRAĞINI ALAN MEYDANA KOŞTU

Samsun halkı, 15 Temmuz darbe gecesi sabaha kadar Cumhuriyet Meydanında bekledi ve burada bulunan dev led ekrandan darbe girişimi ile ilgili aktarılan anlık bilgileri takip etti. Sabah saatlerine doğru darbe girişiminin püskürtüldüğü haberinin verilmesi Samsun'da büyük sevinç yarattı.

DEMOKRASİ NÖBETLERİ TUTULDU

Samsun'da 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile başlatılan Demokrasi Nöbetlerinde de coşkulu bir şekilde sabahlara kadar nöbet tuttu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.