Samsun'da bir araya gelen Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyeleri, 1 Mayıs mitingine davet etti. KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, "Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan tüm halkımızı 1 Mayıs mitinge buluşmaya davet ediyoruz" dedi. 

"GEÇİNEMİYORUZ"

İlkadım İlçesi İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde, bir araya gelen Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, 'Yaşasın 1 Mayıs' pankartı açarak, yarın yapacakları mitinge davet edip, basın açıklaması yaptı.  

Grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, "Geçinemiyoruz! Bu zamlarla yaşanmaz. Bu ülkede yaşamak her gün zorlaşıyor; Hayat çok pahalı hale geldi. Ama emeğimiz ucuz, canımız ucuz. Enflasyon her gün rekor kırıyor, İğneden ipliğe zamlar durmak bilmiyor. Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaşıyor." dedi.

1 MAYIS'TA BULUŞALIM"

"Artık yeter! Bu böyle gitmez. "diyen Yıldız şunları söyledi: "Elektrik, su, doğalgaz, benzin, mazota yapılan zamlar geri alınmalı, faturalar tüm vergilerden  muaf tutulmalıdır.  Emekçilerin ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili, kayıplar karşılanmalı, sendikal hakların kullanımının önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Grevlerin yasaklanması son bulmalıdır.  Hiç kimse cinsiyetinden dolayı ayrımcılığa uğramamalı, kadınlara yönelik mobbing, şiddet, taciz ve tecavüzler son bulmalıdır. Yoksulluğa, işsizliğe, sömürüye, güvencesizliğe karşı barışı kardeşliği umudu ve mücadeleyi büyütmek insanca bir yaşam, demokratik bir ülke için 1 Mayıs'ta alanlardayız. Emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan tüm halkımızı Cumhuriyet Meydanı'ndaki 1 Mayıs mitingine buluşmaya davet ediyoruz. "

Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, TTB üyeleri, ilk olarak saat 11.00'de Atatürk Anıtı'nda bir araya gelerek çelenk sunacak. Ardından 1 Mayıs yürüyüşü saat 12.30'de  Shell kavşağında başlayacak.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.