Samsun'da bir gün arayla iki farklı meydana gelen olayların birinde psikolojik sorunları ve kanser hastası olduğu iddia edilen bir kadın babasını uyurken baltayla öldürürken oğlu tarafından bıçakla yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı

AW599093_01.jpg

İddiaya göre Samsun'un Ladik ilçesinin Akyar Mahallesi'nde meydana gelen olayda İstanbul Esenyurt'ta ikamet eden 5 çocuk babası Hidayet Başaran (66), 3 gün önce eşi ve kızı Zehra Başaran (45) ile birlikte memleketi Samsun'a geldi. Kışın İstanbul'da, yazın da Ladik ilçesinde yaşayan Başaran ailesinin kızları Zehra Başaran'ın yıllar önce eşinden ayrıldığı ve annesi ve babasıyla birlikte yaşadığı öğrenildi. Psikolojik sıkıntıları olduğu iddia edilen Zehra Başaran gece babası uyuduğu sırada ona baltayla saldırdı.

AW599093_02.jpg

Kafasından ve çeşitli yerlerinden yaralanan Hidayet Başaran kaldırıldığı Ladik Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Hidayet Başaran'ın cenazesi ise otopsi için Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

AW599093_03.jpg

Jandarma tarafından gözaltına alınan Zehra Başaran'ın kendisinin kanser hastası olduğunu ileri sürerek çelişkili ifadeler verdiği öğrenildi. Jandarmadaki sorgusunun ardından Ladik Adliyesine sevk edilen Zehra Başaran çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AW599093_04.jpg

İddiaya göre, İlkadım İlçesi Kökçüoğlu Mahallesi'nde yaşayan A.K. (59), telefonuyla oynadığı gerekçesiyle oğlu İ.K. (35) ile tartışmaya başladı.

Bu sırada meyve soyan İ.K, elinde bulunan bıçakla babasını göğsünden yaraladı.

Sağlık ekiplerince Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan A.K'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

İlkadım Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Bürosu ekipleri şüpheliyi gözaltına aldı.

İ.K, babasının bir an tepki vermesi üzerine böyle bir olayın yaşadığını öne sürdü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.