Türkiye'nin uluslararası bir enerji ve katı yakıt tedarikçisi şirketi olan Petco Katı Yakıt Enerji ve Madencilik AŞ, Samsun'un Tekkeköy ilçesi Selyeri bölgesinde Samsun Kömür Depolama ve Torbalama Tesisi'ni açtı. 

200 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Açılışta konuşan Petco Katı Yakıt Enerji ve Madencilik AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İdris Zırh, Türkiye'nin hatta dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Samsun'da yatırım yapmanın gururunu taşıdıklarını belirterek, "Katı yakıtlar ve enerji sektöründe her zaman artarak devam eden ihtiyaçlar doğrultusunda sektöre ivme kazandırmak, ülke, bölge ve şehir istihdamına katkı sağlayabilmek ve vatandaşlarımızın enerjiye ulaşım maliyetlerini en aza indirebilmek amacıyla başta Samsun bölgesi olmak üzere yakın zamanda ülke genelini kapsayacak şekilde faaliyetlerimize başladık. Firmamız alanında uzman olan Nikolay Uchaev-Mehmet Altay ve İdris Zırh tarafından kuruldu. Tesisimiz Karadeniz Bölgesi'nin tek alan üzerine kurulu en büyük tesislerinden biridir. Yüksek kapasitelere sahip eleklerimiz ve teknolojik paketleme ünitemizle, günlük bin ton torbalama ve 3 bin ton dökme sevkiyatı yapabilecek donanıma sahip. Tesisimizde yaklaşık 200 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Bu anlamda bizlere katkı sağlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy' a teşekkür ederiz" dedi.

AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİLER

Protokol üyeleri ise yaptıkları konuşmalarda tesisin hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek tesis hizmete açıldı.

YOĞUN KATILIM OLDU

Açılış törenine AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Ankara Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Tanrıverdi, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, iş insanları ve sektör temsilcileri katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.