Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Sincan 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Akıncı Üssü Davası’nı yakından takip ettiklerini söyledi. Baran, “15 Temmuz’daki hain teşebbüs ülke demokrasisinin yanı sıra ekonomisinin de tamamına vurulmak istenen bir darbeydi. Tüm ülke maddi manevi zarar gördü. O gece vatanımıza, bayrağımıza, devletimize kastedenlerin karşısında tereddüt etmeden şehadete yürüyen bu millet, şimdi büyük bir vakarla adaletin tecelli etmesini bekliyor. Milletimiz devletine de adalete de güveniyor” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle birlikte Akıncı Üssü Davası duruşmalarının devam ettiği Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’ne giderek, şehit yakınları, gaziler ve “15 Temmuz Adalet Nöbeti” tutanlara destek verdi. Kampüs içinde kurulu bulunan destek çadırlarını ziyaret eden ATO Başkanı Baran, burada bekleyenlere sabah kahvaltısı olarak Ankara simidi ikram etti. Şehit yakınları ve gazilerle sohbet eden Baran, kampüste görev yapan jandarma ve polislere de çalışmalarında başarılar diledi.

486 sanığın yargılandığı Akıncı Üssü Davası’nı yakından takip ettiklerini belirten Baran, davanın bir an önce sonuçlandırılmasının önemine dikkat çekti. Kampüste devam eden yargılamanın ve bekleme alanlarında devam eden Adalet Nöbeti’nin “Devleti ile kenetlenmiş bir milletin asil duruşu” olduğuna vurgu yapan Baran, 15 Temmuz darbe girişiminin demokrasinin yanı sıra ekonomiye de vurulmak istenen bir darbe olduğunu söyledi. Tüm ülkenin maddi ve manevi zarar gördüğünü kaydeden Baran, “O gece vatanımıza, bayrağımıza, devletimize kastedenlerin karşısında tereddüt etmeden şehadete yürüyen bu millet şimdi büyük bir vakarla adaletin tecelli etmesini bekliyor. Milletimiz devletine de adalete de güveniyor” diye konuştu.

Kendilerini demokrasinin hamisi olarak görenlerin Sincan’a gelerek demokrasi ve hukuk dersi alabileceklerini kaydeden Baran, şunları söyledi:

“Birileri kasıtlı olarak yargılama sürecini gölgelemeye çalışıyor. Milletimizin sabrını taşıracak provokasyonları kıyafet üzerinden, mahkemelerdeki ifadeler üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Bunların önüne geçmek için atılan tüm adımları destekliyoruz. Devletimiz ve milletimiz kenetlenmiş şekilde tüm bu hain planları boşa çıkaracak. Biz Ankara’nın ticaret erbabı olarak bu süreçte devletimizin ve milletimizin yanında ekonomik cephede teyakkuzdayız.”