"SAĞLAM TEMELLERE OTURSUN"

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, "Özellikle bakanlığın mesleki eğitim merkezlerine yönelik çalışmaları tüm il ve ilçelerde mesleki eğitim merkezlerinin kurulması üstelik işvene işveren teşvikleri sağlanması lise düzeyindeki öğrencilerin ilgi odağı oldu. Bu durum, dolayısıyla üretim ve istihdamın gelecek kaygısını da bir nebze olsun hafifletti. Ancak özellikle sanayi sektöründe metal, mobilya, cnc operatörleri, makine ve otomotiv gurubunda elemanlar yetişmeli. Yetişmeli ki gelecekte bu sektörler dışa bağımlılık yaşamasın ve sağlam temellere otursun" dedi.

"AKSAKLIKLAR ÇÖZÜME KAVUŞACAK"

Ailelerin de artık çocuklarını meslek liselerine yönlendirdiğini kaydeden Aydın, "Bu gelişme sektörde de çok olumlu karşılandı. Çünkü gelecek vaadeden bir çalışma oldu. Dolayısı ile üretim ve istihdamın gelecek kaygısını da bir nebze olsun hafifletti. 
Her ne kadar meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri artık hükümetin gündeminde daha fazla yer teşkil etse de bazı aksaklıklar var bunlarda zamanla çözüme kavuşup yerli yerine oturacaktır" diye konuştu.

"DAHA FAZLA SAHİP ÇIKILMALI"

Bazı öğrenciler ve ailelerin, devletin verdiği işveren desteklerine odaklı davranış içerisinde olduğunu belirten Aydın, "Yani devlet para veriyor bende bir okula kayıt yapayım her ay o parayı oradan alayım mantığı güdenler var. Özellikle sanayi sektöründe çok ciddi yetişmiş ara eleman sıkıntısı var gelecekte yok olma derecesine gelecek olan mesleklerimiz var bu alanlara daha fazla sahip çıkılmalı bu alanlarda çok ciddi kalfalar ustalar yetişmeli. Üretime ihtiyaç olduğunu dile getiriyorsak, sanayi sektörüne de önem vermemiz gerekli. Özellikle sanayi sektöründe metal, mobilya, cnc operatörleri, makine ve otomotiv gurubunda elemanlar yetişmeli. Yetişmeli ki gelecekte bu sektörler dışa bağımlılık yaşamasın ve sağlam temellere otursun."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.