Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği (ÇYDD ) tarafından Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi kız öğrenci pansiyonunun açılışı gerçekleşti.
Pansiyon açılışına Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Aysel Çelikel, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Pansiyon açılışında bir konuşma gerçekleştiren Fatsa İlçe Milli eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, “Bu eserin ortaya çıkmasında gayret ve emeklerinden dolayı derneğin saygı değer üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
ÇYDD’nin eğitime ve Türkiye’ye gönül vermiş, engin ve sosyal sorumluluk taşıyan bağışçıların desteğiyle Fatsa’da kız öğrenci yurdu açtıkları için gururlu olduklarını söyleyen Aysel Çelikel, şöyle konuştu: “Bir otobüs dolusu çağdaş yaşamlı dostumuzla, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın katkılarıyla Fatsa’ya acılaşa geldik. Bu yurtta kalan öğrencilerimiz üniversiteyi bitirip iş sahibi olduklarında bu açılışı hatırlayacaklar. ÇYDD, 26 yıldır kızlarımıza umutla ve heyecanla eğitim hizmeti veriyor. Ordu’da 47 lise öğrencisine burs veriyoruz. Bizlerden eğitim hizmeti alan öğrenciler bir gün bu vatana hayırlı evlatlar olacak ve bu iyilikleri unutmayacaktır.”
Yurdun açılmasına katkısı olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Haznedar ise, “Bu yurdumuzda binlerce öğrenci kalacak ve emeği geçen herkes bu öğrencilerin sevabına nail olacak. Bu yurdu daha önce bitirecektik yalnız Soma faciasından dolayı kaynağımızı buraya aktaramadık. Güzel bir yurt olmuş. Öğrencilerimize ve Fatsa’ya hayırlı olsun” diye konuştu.
Yurtta kalan 9. Sınıf öğrencisi Feyzanur Yurtçu da yurtta kalarak hayallerine ilk adımı attıklarını belirterek arkadaşları adına emeği geçenlere teşekkür etti.
Tören, açılışın ardından verilen ikram ile son buldu.