Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, TOGG’un Gebze’deki merkezinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılıp, Türkiye'nin otomobili hakkında bilgi aldı.

WhatsApp Image 2022-04-06 at 13.07.06.jpeg

İLK DENEME SÜRÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Togg'un "Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Gemlik tesisinde inşa edilen 1,6 kilometrelik test pisti tamamlandı ve pistteki ilk deneme sürüşü gerçekleştirildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu, TOGG’un Gebze’deki merkezinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıda, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Gemlik tesisindeki çalışmalar ve seri üretime geçiş hazırlıkları hakkında bilgi verdi.

Murzioğlu ayrıca, Türkiye'nin otomobili TOGG'un sürücü koltuğuna oturarak, inceleme yapma fırsatı da bulundu.

WhatsApp Image 2022-04-06 at 13.07.07.jpeg

PİSTTE TOGG PROTOTİPLERİ TEST EDİLECEK

Yüksek hız pisti, bozuk yol pisti, özel manevra alanı gibi farklı ihtiyaçlara göre tasarlanan pistte, Togg prototipleri test edilecek. Ürün geliştirme ve kalite süreçlerinin test edileceği pistin yapımı 3 aylık sürede tamamlandı. Üretim birimlerine ilişkin çalışmalarım ise mayıs ayında tamamlanması bekleniyor. Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

WhatsApp Image 2022-04-06 at 13.07.07 (1).jpeg