Mersin’in sağlık idarecileri Çamlıyayla ilçesinde toplandı. Mersin Sağlık İdarecileri İl İstişare Toplantısı’nda, yaz döneminde alınacak sağlık önlemleri masaya yatırıldı.
Mersin Sağlık İdarecileri İl İstişare Toplantısı, Çamlıyayla ilçesinde yapıldı. Toplantıya, Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı’nın yanı sıra Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Memnune Çamsarı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Sağlık ve Halk sağlığı Müdürlüklerinin müdür yardımcıları, ilçe sağlık müdürleri ve Çamlıyayla Entegre Hastanesi Başhekimi katıldı.
Toplantıda genel bir değerlendirmenin ardından yaz döneminde alınacak sağlık önlemleri görüşüldü. Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Başaralı, Mersin’in gerek deniz gerekse yayla turizmi açısından önemli bir merkez olduğuna vurgu yaparak, “Vatandaşlarımızın turizm sezonunda herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşmaları durumunda sorunlarına ivedi çözüm bulmak için 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimlerimize büyük görev düşmekte. Aynı zamanda hastanelerimizin acil servislerinde yaz döneminde ilimizin nüfusunun artması sebebiyle yaşanacak yoğunluk için tedbirler aldık. Ayrıca Ramazan ayının da gelmesiyle vatandaşlarımızın sağlıklı beslenmeleri ve karşılaşacakları sağlık sorunlarının çözümü için bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Temennimiz aldığımız tedbirler ile gerek yerli gerekse tatilini geçirmek için ilimize gelen vatandaşlarımızın herhangi bir sağlık sorunu yaşamamasıdır. Aldığımız ve alacağımız tüm tedbirler bu yöndedir” dedi.
Temmuz ayında yapılacak toplantının Mezitli ilçesinde gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı toplantının ardından, Doç. Dr. Başaralı ve Dr. Kemik, Kaymakam Sarı’yı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında bir süre görüştü. Daha sonra ilçede hizmet veren sağlık tesisleri ve 112 Acil Sağlık İstasyonu çalışanları ziyaret edildi.