Samsun'un Canik ilçesinde gençlerin aylardır heyecanla beklediği TEKNOCANİK Model Hava Araçları Eğitim Projesi Atış etkinliği gerçekleştirildi. Canik Belediyesi tarafından üç ay boyunca verilen havacılık eğitimin ardından gençler, hazırladıkları model roketlerini gökyüzüne fırlattı.

WhatsApp Image 2022-03-29 at 14.59.59 (1).jpeg

EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen Teknocanik Model Hava Araçları Eğitim Projesi Canik Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi. Proje kapsamında, Canik ilçesinde eğitim ve öğretim gören öğrenciler birbirleriyle yarıştı. Canik Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan proje ile öğrencilere temel havacılık eğitimleri verilirken aynı zamanda teknoloji merakının aşılanması ve gençlerin üreten ve teknoloji odaklı bir toplumun temellerinin oluşturması hedeflendi. İki aşamalı olarak hazırlanan projenin birinci aşamasında model roket eğitimi ve üretimi, ikinci aşamasında model uçak eğitimi ve üretimini planlandı. Kasım 2021 tarihinde başlayan ve 3 aylık proje sürecinde belirlenen 3 pilot okulda, yaklaşık 400 öğrenci ile eğitimler tamamlandı ve oluşturulan öğrenci takımları kendi model roket üretimlerini hazır hale getirdi. Etkinlikte, Samsun Valisi Doç Dr. Zülkif Dağlı, drone uçururken, programa Vali Dağlı'nın yanı sıra Canik Belediyesi Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit katıldı.

WhatsApp Image 2022-03-29 at 14.59.58 (1).jpeg

'GENÇLERİMİZ TEKNOLOJİ HEVESLİSİ'

Vali Dağlı burada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: "Hava muhalefeti nedeniyle birkaç kez ertelediğimiz etkinliği, bugün bu güzel havada gerçekleştirmek nasip oldu. Baktığımızda gençlerimizin güler yüzünü, coşkusunu ve mutluluğumuzu görüyoruz. Onun için geleceğimizden son derece ümitliyiz. Şu gençlerimizin yüzlerinden okunan simalar bize bunu gösteriyor. 'Milli olarak biz neler yapabiliriz' diyen, teknoloji heveslisi gençlerimiz var. Geleceğimiz güvende diye düşünüyorum. 2019 yılında başlayan projemiz, pandemi nedeniyle biraz gecikti. Ancak Samsun olarak yeni bir ivme kazandırdık. 30 Ağustos'ta inşallah Teknofest Samsun merkezli Karadeniz'de yapılacak."

WhatsApp Image 2022-03-29 at 15.00.01 (1).jpeg

'GENÇLİK İÇİN DEV ADIM'

Projenin hayata geçirilmesinde büyük emek verdiklerini dile getiren Canik Belediyesi Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Amerikalı astronot Neil Armstrong 1969 yılında Ay yüzeyine attığı ilk adım için, 'İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım' demişti. Biz de siz gençlerimiz için gerçekleştirdiğimiz bu proje ile Canik için küçük, gençlik için dev bir adım atmış oluyoruz. İlçemizdeki öğrencilerimize bugünün teknolojisini aktarmak, yarının teknolojisini tasarlamak, hayal gücü yüksek, bilinçli, üreten toplum oluşturmalarına katkı sağlamayı amaçladık. Proje kapsamında ilçemizdeki öğrencileri yetkin mühendisler ile buluşturup, sosyal yönleri kuvvetli, teknolojiye ve bilime meraklı, çağın seviyesinde yerli ve milli yüksek teknoloji ürünleri tasarlayıp üretebilecek bir genç nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladık" dedi.

WhatsApp Image 2022-03-29 at 15.00.01 (2).jpeg

'GENÇLERE BİLİNÇ KAZANDIRILDI'

Programda son olarak kürsüye Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, çıktı. Aydın, "Bu proje teknoloji için küçük bir adım anca siz gençler için büyük bir adım. Bir şeyler üretebilmek, bir şeylerin bilincine kazanabilmek oldukça önemli. 2018 yılında başlayan teknoloji hamlesine, omuz vermek için planlanan Teknofest yarışmalarının amacı bu. Bunlar siz gençlere bir bilinç kazandırarak, bizde bunu yapabilirizin bilincini yaratmaktır. Canik Belediyesi'nin siz gençlere yönelik projesini çok önemsiyorum. Sizin bugün burada öğrendikleriniz gelecekteki yönünüzü belirleyecek" ifadelerini kullandı.

Ercan ÜSLÜ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

WhatsApp Image 2022-03-29 at 15.00.00 (1).jpeg