300 yıllık tarihe tanıklık etmek istiyorsanız Samsun'un Asarcık ilçesinde bulunan Gökgöl Cami'yi görmeden ilçeyi terketmeyin. "Gökgöl Camii tarihçesi nedir?" "Gökgöl Cami'ye dair bilmeniz gerekenlerin hepsi yazımızda.

Gokgol-Camii_compressed.jpg

TARİHİ GÖKGÖL CAMİİ

Samsun'un Asarcık ilçesinde bulunan Akyazı köyündedir. Günümüze kadar gelen tarihi Gökgöl Camii, işçilik açısından Türk ahşap ustalığının önemli örneklerindendir.1180 yılında inşa edilmiş olan tarihi Gökgöl Camii, ilk tamiratını 1870 yılında son olarak tamiratını ise 1970 yılında görmüştür. Gökgöl caminin tarihi 300 yıl öncesine dayanmaktadır.

Gokgol-Camii_compressed.jpg

GÖKGÖL CAMİİ ÖZELLİKLERİ

Gökgöl Cami'nin çevresindeki taştan yapılmış olan mezar taşları dikkat çekmektedir. Caminin girişi kuzey tarafında bulunan çift kanatlı ahşap kapı ile sağlanmaktadır. Girişi u şeklindedir. Tarihi Gökgöl Cami'nin iç tarafından ahşap çerçeveli dikdörtgen şeklinde iki pencere cemaat yerine açılmaktadır. Camide bulunan diğer kapı ile ana bölüme geçiş sağlanmaktadır. duvarlar tamamen ahşap malzemelerden oluşmakta olup, onarım sırasında verniklenmiştir. Tavanını iki direğe oturtulmuş iki kalas taşımaktadır. Bu kalaslar caminin güney yönünde dış cepheye kadar uzanmaktadır. ahşaptan oluşan direklere alTta yivli ,üstte ise geometrik şekiller verilmiştir. Geniş bir alan içinde olan Gökgöl sırasıyla Akyazı, Kuyumcuoğlu ve Tığmaç Köylerinin ayrılmasıyla Gökgöl Camii Akyazı Köyü hudutları içerisinde kalmıştır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

278738,gokgol-camijpg.png