Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de bir ilkokulun yanındaki otobüs durağında, öğrencilerin çıkışına kısa bir süre sahipsiz bir çantanın bulunması paniğe neden oldu. Öğrencilerin okuldan çıkışına izin verilmezken, uzman ekiplerce yapılan kontrolde çantadan eşya ve ilaç kutuları çıktı.
Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi üzerindeki Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu'nun önünde bulunan otobüs durağında saat 17.30 sıralarında sahipsiz bond tipi çanta görenler, bomba olabileceğinden şüphelenerek durumu polise bildirdi. Atatürk Caddesi'ni çift yönlü güvenlik şeridiyle ulaşıma kapatan polis, saat 18.10'daki okul çıkışını da okul yönetimiyle görüşüp erteletti. Bölgeye çağrılan bomba imha ekibinde görevli bir polis memuru, özel kıyafetini giyerek çantaya yaklaştı. Çantayı kontrol eden polis, herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirledi. Çantada özel eşyalar ve ilaçların bulunduğu ortaya çıktı.
Herkes rahat bir nefes alırken öğrencilerin okul çıkışı, 10 dakikalığına gecikmeli gerçekleşti. Güvenlik şeridi kaldırılıp cadde de ulaşıma açıldı. Çanta sahibine teslim edilmek üzere emniyete götürüldü.

FOTOĞRAFLI