Samsun'da dünyaya gelen 'Yavuz Çetin' Türkiye'nin en başarılı gitar virtüözlerinden biriydi. 31 yaşında intihar ederek aramızdan ayrılan 'Yavuz Çetin' sevenleri tarafından ilgi görmeye devam ediyor. 'Yavuz Çetin kimdir' 'Yavuz Çetin nerelidir' yazımızda yer verdik...

yavuz çetin.png

YAVUZ ÇETİN KİMDİR, NERELİDİR?

'Yavuz Çetin' 1970 yılında Samsun'da doğdu. Türkiye'nin en ünlü gitar virtüözleri arasında gösterilen 'Yavuz Çetin' profesyonel kariyerine 1990 yılında Batu Mutlugil, Zafer Şanlı ve Kerim Çaplı ile birlikte kurduğu Blue Blues Band ile başladı. 1996 yılının ortalarında MFÖ grubuyla birlikte çalışmaya başlayan 'Yavuz Çetin' aynı zamanda bar müzisyenliği yapıyordu.

1997 yılında Erkeğin Olmak İstiyorum ve Erkan Oğur’un perdesiz gitar performansının da yer aldığı Dünya isimli enstrümantal şarkının da içinde olduğu ‘İlk’ albümünü satışa sundu. 2 yıl sonrasında ise ‘Satılık’ albümü ile sevenlerinin karşısında oldu. Sözü, müziği ve düzenlemeleri kendisine ait olan bu albüm sanatçının son albümü oldu.

'Yavuz Çetin' Mart 1999 tarihinde çıkması için hazırladığı albümü için tüm çalışmaları bitirse de albümünün müzikseverlerle buluştuğunu göremeden yaşamını yitirdi.

YAVUZ ÇETİN NEDEN ÖLDÜ?

Yoğun depresyon sebebiyle hastanede tedavi gören Samsunlu müzisyen 'Yavuz Çetin' iyileştiğinin düşünülmesiyle hastaneden taburcu edildi. 31 yaşındaki ünlü gitar virtüözü 'Yavuz Çetin', 2001 yılı 15 Ağustos tarihinde saat 19.00 civarlarında Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.