AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Mehmet Tanrıöver, toplumdaki birlik ve beraberliğin pekişmesi için Alevi kültürünün öncülüğünü yapan tüm sivil toplum örgütlerini AK Parti’de siyaset yapmaya davet etti.
Tanrıöver, Anadolu Kültür, Kalkınma ve Yardımlaşma Vakfı (AK-KAV) ile Akkapı Kültür, Yardımlaşma ve Eğitim Derneği’ni (AK-YED) ziyaret etti. AK Parti olarak toplumun her kesiminin inançlarına, duruşlarına saygı gösterdiklerini belirten Tanrıöver, bugüne kadar hiçbir inancı ötekileştirmediklerini, toplumun tüm katmanlarını AK Parti’nin bağrına bastığını kaydetti.
AK Parti’nin, Mevlana’nın ‘Ne olursan ol yine gel’ felsefesiyle toplumun birleştirici unsuru olduğunu savunan Tanrıöver, “Toplumda birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için, özellikle bölgemizde etkin olan ve Alevi kültürünün öncülüğünü yapan AKKAV ve AKYED ve hatta tüm sivil toplum örgütlerini AK Parti’de siyaset yapmaya davet ediyorum” dedi.
Milletvekiliği adaylığının kesinleşmesi ve milletvekili seçilmesi halinde Adana’nın sorunlarının çözümünde elinden geleni yapacağını ifade eden Tanrıöver, "AK Parti, tüm kesimleri kucaklayan Mevlevi felsefesini, insan odaklı hizmeti, birlik ve beraberliği ilke edinmiştir. Partimin sahip olduğu bu misyon ve vizyon ile ben de Adana’nın ve Adanalı’nın en iyi şekilde hizmet almasını sağlayacağım. Üzerime düşeni ve hatta üzerime düşenden de fazlasını yapacağım” şeklinde konuştu.
AKKAV Başkan Vekili İzzet Vezir ve AKYED Başkan Vekili Vefa Demiralp ise kendi mahallelerinde, kendilerinden biri olarak gördükleri Tanrıöver’in parlamentoya gitmesinin kendilerini mutlu edeceğini belirterek Tanrıöver’in Adana’ya hizmet edeceğine inançlarının tam olduğunu kaydetti.