TAFI Hindistan Seyahat acenteleri Federasyonu üyesi 150 seyahat acentesi ve 20 Hintli basın mensubu, Kuşadası’nın tanıtımı için 24 Ekim’de Kuşadası’na geliyor.

Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği ve Kuşadası Belediyesi tarafından desteklenen tanıtım çalışması öncesinde Türk Hindistan Turizm Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye Sağlık Turizm Konseyi Ege Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Üner, KODER Başkanı Tacettin Özden, Kartaca Turizm Acentası’ndan Fatih Günay, Bitola Travel’dan Hüseyin Doğan Kökçü ve Göçtur Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Turizmciler ile Başkan Kayalı, ilçeye gelecek olan Hint heyet için yapılacak hazırlıklar konusunda fikir alışverişinde bulundular. Ziyaretin ardından değerlendirmede bulunan Başkan Kayalı, Kuşadası’nın uluslararası alanda etkin tanıtımını yapmak amacıyla turizmcilerle işbirliği içerisinde başlattıkları atağı farklı pazarlarda sürdüreceklerini belirterek, “Şu anda Çin Halk Cumhuriyeti’nden bir gazeteci heyetini ilçemizde ağırlıyoruz. Bu heyetin ardından Ekim ayında gelecek olan Hint acente temsilcileri ve medya mensuplarına da Kuşadası’nı birebir tanıtma şansına sahip olacağız” dedi.

Hint heyeti daha sonra Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, KODER Başkanı Tacettin Özden, KODER Yönetim Kurulu Üyesi Naile Göçen Çukurova, Türkiye Sağlık Turizm Konseyi Ege Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Atilla Üner, Türk-Hindistan Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, Bitola Travel Hüseyin Doğan Kökçü bir araya gelerek ayrıntıları görüştüler.

Hindistan’dan Kuşadası’na yoğun ilgi olduğunu söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Böyle bir organizasyonun Kuşadası için çok faydalı olacağını belirtti ve Oda olarak yapılan sosyal medya tanıtımlarını takip eden çok sayıda Hintli olduğunu dile getirdi.

Kuşadası, Çin’in önde gelen medya ve sanat temsilcilerini de ağırlayacak

Bu arada, Yunus Emre Enstitüsü, kültür diplomasisi çalışmaları kapsamında Türkiye’ye davet ettiği; Çin’in önemli medya temsilcilerini, sanat kürotör ve eleştirmenleri ile galeri sahiplerini Kuşadası’nda ağırlayacak. 12 kişilik ekip, Türkiye’nin sahip olduğu turistik, kültürel, endüstriyel ve tarihî potansiyeli yerinde gözlemleyecek ve Çin kamuoyu ile paylaşacak.

2018 yılının Çin Halk Cumhuriyeti’nde “Türkiye Turizm Yılı” ilan edilmesi ile Yunus Emre Enstitüsü de Çin-Türkiye arasındaki kültürel ilişkileri güçlendirmek ve turizm bakımından ülkeleri yakınlaştırmak için çalışmalarını başlattı. Enstitü, Haziran 2017’de de Çin’in dijital ve geleneksel medya kuruluşlarından temsilcileri ve ardından ülkenin ünlü televizyon programcısı Will Liu’yu ailesi ile birlikte Türkiye’de ağırlamıştı.

Çin’in önde gelen medya ve sanat temsilcilerinin yer aldığı grup; 30 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Kuşadası’nda ulusal ve yerel medya temsilcileri ile akşam yemeğinden buluşarak; Türkiye izlenimlerini ve Çin’deki Türkiye yansımalarını meslektaşlarına anlatacaklar.