Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde ’Beslenme Dostu Okul’ projesi kapsamında düzenli fiziksel aktive alışkanlığını kazandırmak amacı ile öğrenciler her sabah spor ve yürüyüş yapıyor.

Öğrenciler her gün derse girmeden önce okulun bahçesinde öğretmenler eşliğinde sabah sporu ve yürüyüş yapıyor. Spor yapan Öğrenciler derslere daha zinde girmesi sağlanıyor. Sabah sporu sayesinde, öğrencilerin okula geç kalma sorunun da ortadan kalktığı belirtiliyor.

Beslenme Dostu Okul Projesi ile ilgili bilgi veren Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Dinçay, “Okulumuzda Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında öğrencilerimiz her sabah spor ile birlikte yürüyüş yapmaktadır. Beslenme Dostu Okul Projesi ile öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama teşvik edilerek okul ortamı ve öğrenci sağlığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrenci psikolojisi olarak olaya baktığımızda sabah uyanamama, durgunluk, geç kalma ve zorunlu haller dışında devamsızlık problemini tamamıyla çözmüş bulunuyoruz. Öğrencilerimiz daha istikrarlı, mutlu, dinç ve zihni açık bir şekilde derslerine giriyorlar” dedi.(MB-EFE)