Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, "Hainler şunu iyi bilsinler ki daha önce darbelerin susturduğu ezanları bu kez selalar ile durduran bu millet, son ferdine kadar Allah için, vatan için, inançları için direnecektir” dedi.

Sezer, 15 Temmuz’un yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK içinde yuvalanmış militanları eliyle gerçekleştirmek istediği darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve canını hiçe sayan milletin azmiyle bertaraf edildiğini ifade ederek, “Tarih boyunca Allah’tan başka hiçbir güç önünde eğilmeyen milletimizin tüm dünyaya bir kez daha kahramanlığın destanını anlattı” dedi.

Vatanı uğruna canını hiçe sayan başta Ömer Halisdemir olmak üzere 249 kahraman şehidin her zaman hayırla anılacağını vurgulayan Sezer, “Allah bu millete böyle kötü bir günü bir daha yaşatmasın. Ancak hainler şunu iyi bilsinler ki daha önce darbelerin susturduğu ezanları bu kez selalar ile durduran bu millet son ferdine kadar Allah için, vatan için, inançları için direnecektir” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’un bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Sezer, şöyle devam etti:

“Bir yazarımızın da dediği gibi 15 Temmuz, bir milletin çokuluslu saldırılara karşı destansı mücadelesidir, başkaldırısıdır, önlenemez yükselişidir. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın emriyle sokağa çıkan her fert bu yükselişe bir tuğla koymak adına tankların altına yatmış, kurşunlara göğsünü siper etmiş ve bayrağı yere düşürmemiştir.”

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen ailesinin de her ferdiyle milletinin ve devletinin yanında yer aldığını ifade ederek, 15 Temmuz’un yıl dönümünde gerçekleştirecekleri programla ilgili de bilgi verdi.

Sezer, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 11:30’da Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu’nda “249 Şehidimizi Anma” programı düzenleyeceklerini ve bu programa tüm halkımızı davet ettiklerini belirtti.

Mehmet Sezer, ayrıca, tüm Adanalıları 15 Temmuz akşamı saat 20:00’de Memur-Sen’in de kurucuları arasında bulunduğu “Adana Milli İradeye Saygı Platformu”nun düzenleyeceği demokrasi nöbetine de davet etti.