Samsun’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı GENÇDES Projesi kapsamında hazırlanan, “Batman Sizi Çağırıyor” fotoğraf sergisi açıldı.

25 ilden 25 üniversite öğrencisinin Batman’a giderek çektikleri fotoğraflar Samsun Kent Müzesinde sergilenmeye başlandı. Batman’ın gelenek ve göreneklerinin, tarihi dokusunun ve bölge halkının yaşam tarzının anlatılması adına düzenlenen fotoğraf sergisi ilk günden büyük ilgi gördü.

Müzede yapılan faaliyetler hakkında bilgi veren Samsun Kent Müzesi sorumlusu Nilgün Sarıçoban, “Bugün, GENÇDES Projesi kapsamında 25 ilden farklı öğrencilerin Batman ilinde çektiği 25 fotoğrafı sergiliyoruz. Gün boyunca sürecek olan sergimize tüm halkımız katılabilir. Kent Müzesi olarak biz bu tür faaliyetlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Proje Koordinatörü Mehmet Emin Baş ise “Biz proje kapsamında, 25 ilden üniversite öğrencimizi Batman’a davet ettik. 3 gün süreyle öğrencilerimizi Batman’da ağırladık. Tarihi ve doğal güzelliklerini onlara gezdirdik. Bu gezi süresinde öğrencilerin çektiği fotoğrafların arasından 25 adet fotoğraf seçerek sergi oluşturduk. Biz bu fotoğrafları bu arkadaşlarımızın geldiği 25 ilde dolaştırıyoruz” diye konuştu.