Samsun SASKİ bazı mahallelerde arıza sebebiyle yine su kesintisi yaptı. SASKİ Genel Müdürlüğü tepki çeken su kesintisine ilişkin açıklamada bulundu.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

Samsun SASKİ bazı mahallelerde arıza sebebiyle yine su kesintisi yaptı. Kökçüoğu terfi merkezinde gelen trafo arızası sebebiyle Selahiye, Kökçüoğlu, Cedit, Kadifekale, Zeytinlik, Anadolu ve Kalkanca mahallelerinde su kesintileri yaşandı. Su kesintisinin SASKİ'nin sosyal medya hesabında belirtilen süreden daha uzun sürmesi kesintiye hazırlıksız yakalanan vatandaşı isyan ettirdi. 

SASKİ'DEN AÇIKLAMA

Samsun'da Pazar akşamı saat 20.30 ile 24.00 saatleri arasında sürmesi planlanan su kesintisinin sabah 08.30 saatlerine kadar devam etmesine mahalle sakinleri tepki gösterdi. Tepkiler sonrası SASKİ Genel Müdürlüğü sabah 08.30'da resmi internet sitesinden açıklamalarda bulundu.

SASKİ'den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kökçüoğlu Terfi Merkezine enerji sağlayan Trafoda meydana gelen arızadan dolayı İlkadım İlçemiz Selahiye Mahallesinin bir kısmı, Cedit, Kadifekale, Zeytinlik, Anadolu, Kalkanca, Karasamsun, Baruthane ve İlkadım İlçemizin üst bölgelerinde su kesintisi yaşanmaktadır. Arızanın tamiri ile ilgili ekiplerimiz çalışmalarına devam etmekte olup, arızanın giderilmesinin ardından su akışı sağlanacaktır. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz." 

YİNE AYNI SORUN

Daha önce de İlkadım İlçesi Kale ve Pazar Mahalleleri'nde meydana gelen su kesintisinde SASKİ kendi sosyal medya hesabından yanlış su kesme duyurusu yaptı, habersiz esnaf ve vatandaşlar perişan oldu. Hem yanlış tarih veren hem de suyu habersiz kesen SASKİ, iki mahallede insanlara zor anlar yaşattı.