Van basın camiasından, Vangölü Ekspres gazetesinin sahibi Adnan Hatipoğlu,Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu.
Başvuru dilekçesini Ak Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’ya veren Gazeteci Adnan Hatipoğlu, yaptığı açıklamada Van’ın sürekli göç alan ve depremden sonra çabuk toparlanan bir kentte aday olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Hatipoğlu, "Van kentinin sorunlarına vakıf birisiyim. Özellikle göç alan bir kentte yaşanan işsizlik sorununa hükümetin çözüm bulması için katkı sunmak, öte yandan yaşanan çözüm süreci için seçildiğim takdirde mecliste aktif olarak çalışacağımı belirtmek isterim. Van sürekli büyüyen ve sürekli göç alan bir kent olması hasebiyle bu kentte istihdam sorunun çok yoğun olarak yaşanmaktadır. Hem bölgedeki işadamlarının, hem il dışından, hem de yurt dışından yatırım yapılması için hükümet nezdinde bölge için özellikli teşvik paketlerinin hayata geçirilmesi ve uygulanması için kanun teklifleri hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunarak bu sorunların çözümü için çalışacağım. Bölgenin ticaret hacminin artması ve geliştirilmesi, bölge insanının huzur ve refah düzeyinin yükseltilmesi için projeler hazırlayarak bu yöndeki sorunlara çözüm üretmek gerektiğinin bilincindeyim. Ben 2008 yılından beri Van’da yaşıyorum. Van’da yatırım yaptım, Van’da yaşayan Hakkarililer içinde çok iyi tanınan ve sevilen biriyim. 2001 yılında kurulan Ak Parti’de Hakkari ilk teşkilatının kurulması için aktif olarak çalıştım. 2002 ve 2007 yıllarında Ak Parti Hakkari Milletvekili aday adayı oldum. 2008-2011 yıllarında Ak Parti Hakkari İl Teşkilatında Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini üstlendim. Parti için sürekli çalışan ve her daim partinin hizmetinde olduğumu belirtmek isterim" dedi.
Başvuru dilekçesini Ak Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’ya veren ve başvurusu kabul edilen Gazeteci Adnan Hatipoğlu partililere ve hemşerilerine teşekkür ederek kendisini destekleyenlerle beraber parti binasından ayrıldı.