Samsun'da Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın, bayrama kısa bir süre kala esnafın hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek "Bayramdan beklentimiz büyük inşallah işlerimiz iyi olacak" dedi

TÜRKİYE'DE 2'NCİ SIRADA

Türkiye'de İstanbul Kapalıçarşı'dan sonra 2'nci, Karadeniz'in ise en büyük kapalı çarşısı olma özelliğini taşıyan Yabancılar Pazarı'nda Ramazan Bayramı hareketliliği başladı. 2008 yılında hizmet vermeye başlayan ve günlük 10 bin ziyaretçi ile bölgeye istihdam sağlayan Yabancılar Çarşısı esnafı Samsun Medya Grubu'na yaptıkları açıklamada Ramazan Bayramı’nda satışların iyi olacağını umut ettiklerini söyledi.

7-BAŞKAN-aladdin sayın.jpg

'FİYATLAR DAHA UYGUN'

Pandeminin ardından pazarda hareketliliğin arttığını söyleyen Yabancılar Çarşısı Derneği Başkanı Alaaddin Sayın, "Pandemiden çıktıktan sonra geçen yaz bu çarşıda geçirdiğimiz en iyi yaz oldu. Şu anda da esnafımız tüm hazırlıklarını yaptı. Herkes ürünlerini, eksiklerini tamamladı. Bayrama tam teşekküllü hazırlığımızı hazırladık. Yurtdışından da vatandaşlarımızı yavaş yavaş görmeye başladık. Bayramdan beklentimiz büyük. İnşallah işlerimiz iyi olacak. Türkiye genelinde artık her şey pahalı. Zamlar, ister istemez giyecek ve temel ihtiyaç sektörlerine yansıdı. Fiyatlar dışarıya nazaran biraz daha uygun. Ama fiyatlarda genel bir pahalılık var. Bunun da düzeleceğini umuyoruz" dedi.

21-yabancılar (2).jpg

ESNAF HARFEKETLİLİK BEKLİYOR

Esnaf da ürün yelpazelerini yenilediklerini ve bayramdan sonra işlerin açılacağını umut ettiklerini söyledi. Esnaf ayrıca, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun'da gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali dolayısıyla şehirde hareketlilik beklediklerini kaydetti.

1-şefik sevinç.jpg

'BAYRAMA HAZIRIZ'

Şefik SEVİNÇ: Rabbim bu günlerimizi aratmasın ama tabi ki ülkemizde, dünyada bir kriz var. Bu günleri atlatacağız. Umudumuzu kaybetmiyoruz. Çarşıdaki yöneticilerimiz bu konuda gerçekten destek oluyorlar. Bayrama hazırlandık. Ürünlerimizi aldık. Umutluyuz. Bekliyoruz.

2-abdullah tokatlı.jpg

'ÜRÜNLERİ ÇOĞALTTIK'

Abdullah TOKATLI: Ürün yelpazemizi çoğalttık bekliyoruz. Dışarıdan yabancıların gelmesini bekliyoruz. Onlar gelmezse biz hiçiz işin gerçeği bu. Kovid döneminde işler güzel gitmiyordu. Şimdiki hiç olmazsa cebimize harçlığımız giriyor. Ama gider çok.

3-orhan yangöz.jpg

'TEKNOFEST'TEN DE UMUTLUYUZ'

Orhan YANGÖZ: Ürünlerimizi aldık, yerleştirdik. Bayrama hazırlandık. Sezon başı da geliyor zaten. İnşallah güzel bir sezon geçiririz. TEKNOFEST de burada olacak. Onun da katkılarının olacağını düşünüyorum. İnşallah bütün esnaf arkadaşlarımıza, bütün şehrimize katkısı olur.

4-havva akçay.jpg

'DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ'

Havva AKÇAY: Allah'a şükürler olsun hepimiz İstanbul'a gittik, ürünümüzü aldık, geldik. Bayramı ve yaz ayını dört gözle bekliyoruz. Bu sene daha da kalabalık olacağına inanıyorum. Pandemi bizi biraz sarstı. Allah'ın izni ile çok güzel olacağına inanıyorum.

5-fatih kasdal.jpg

'TEMENNİMİZ BÜYÜK'

Fatih KASDAL: Her zamanki gibi bayramdan temennimiz büyük. İnşallah iyi olacağını, gelecek sezonun da iyi olacağını bekliyoruz.

6-Sinan çöilengeroğlu.jpg

'GURBETÇİLERİ BEKLİYORUZ'

Sinan ÇİLENGİROĞLU: Herkes gibi benim de beklentilerim var. Biz de hazırlıkları yapıyoruz. Fakat iç piyasada inanılmaz bir fiyat oynaklığı var. Bayramda yoğun bir alışveriş olacağını düşünmüyorum. Bizim asıl beklentimiz gurbetçiler. Gurbetçi bizi çok tercih eder. Bizi, bayram ve havaların ısınmasıyla birlikte gurbetçilerin gelecek olması ümitlendiriyor.

Hakan AKGÜN - Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

21-yabancılar (1).jpg 

21-yabancılar (3).jpg