Turkish Airlines Open’ın ardından ülkemizde düzenlenen en büyük golf organizasyonu olma özelliğini elinde bulunduran ve bu yıl altıncı kez gerçekleştirilen Turkish Airlines Challenge, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nde başladı. 

26 ülkeden toplamda 156 oyuncunun katıldığı Turkish Airlines Challenge’da, ilk günde dördü profesyonel toplam dokuz Türk oyuncu sahaya çıktı. Profesyonellerde Ali Altuntaş, Fahrettin Kök, Bülent Karataş, Hamza Sayın, amatörlerde Taner Yamaç, Berk Çelik, Emre Uyar, İbrahim Tarık Arslan ve Orkunhan Kaplan organizasyonda ülkemizi temsil etti. 

Turnuvanın birinci raundunda, sahayı 62 (-10) vuruşla tamamlayan İtalyan Francesco Laporta, saha rekoru kırarak turnuvanın ilk gününü lider tamamladı. Hollandalı Darius Van Driel 64 (-8) vuruşla ikinci sırada yer alırken, İsveçli Niclas Johansson, İngiliz Toby Tree, Fransız Antoine Rozner ve İskoçyalı Connor Syme 65’er (-7) vuruşla üçüncülüğü paylaştı. 

Türk sporcular arasında ilk günün en iyi skorunu 71 (-1) vuruşla profesyonellerde mücadele eden Ali Altuntaş yaptı. 

Challenge Tour’da yılın ikinci turnuvası olarak oynanmaya başlayan turnuvada, toplam 200 bin Euro para ödülü dağıtılacak. Yarın oynanacak 2. raundun ardından elemeyi geçen sporcular para ödülünden en büyük payı almak için mücadele edecek.