Samsun'un İlkadım ilçesindeki Ulugazi Mahallesi Muhtarı Filiz Kavalcı, "Seçmen listelerimiz bugün sabah saat 08.00 itibarıyla askıya çıktı. 2 Nisan saat 17.00'da askıdan indireceğiz. Bütün seçmenlerin gelip en azından listede isimlerini kontrol etmelerini istiyoruz" dedi. 

YÜKSEK KATILIM BEKLENTİSİ 

YSK'nın kararları doğrultusunda 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre seçim listeleri bugün 08.00 itibariyle askıya çıkarıldı. Muhtarlıklara asılan seçim listeleri 2 Nisan saat 17.00'da askıdan indirilecek. Kanal S mikrofonlarına açıklamarda bulunan Kavalcı "Yaklaşmakta olan 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için seçmen listelerimiz bugün sabah saat 08.00 itibariyle askıya çıktı. 2 Nisan saat 17.00'da askıdan indireceğiz. İnsanların bütün seçmenlerin gelip en azından listede isimlerini kontrol etmelerini istiyoruz. Yoksa eğer isimleri nüfusa gidecekler kayıt yaptıracaklar ordan da tekrar seçim kuruluna gidip oy kullanabilmek için isimlerini listelere yazdıracaklar. Oy kullanmak her Türk vatandaşının yapması gereken bir görev. Bizim vatandaşlarımız bilinçli. Herkes geliyor, bakıyor seçmen listesinde ismi var mı yok mu kontrol ediyor. Yoksa da zaten hemen gidip nufüsa ve seçim kuruluna isimlerini yazdırıyorlar. Eminim ki yüksek bir katılım olacaktır diye düşünüyorum" dedi. 

ENGELLİ, YAŞLI VE YATALAK VATANDAŞLAR FORM DOLDURACAK 

Engelli ve yaşlı vatandaşların giriş katlarda oy kullanabileceğini belirterek, raporlarıyla birlikte muhtarlıklara giderek form doldurmalarını gerektiğini ifade etti. Kavalcı ayrıca yatalak hastalar için seyyar sandıkta oy kullanabileceklerinin altını çizdi. Kavalcı, yatalak hasta konumundaki vatandaşların formlarını doldurup, seçim kuruluna götürdükleri takdirde evlerinde oylarını kullandırabileceklerini açıkladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.