Samsun'un 19 Mayıs İlçesinde yer alan Nebiyan Dağı, ziyaret etmek isteyenler tarafından sıkça merak ediliyor. 'Nebiyan Dağı' nerededir? 'Nebiyan Dağı'na nasıl gidilir? yazımızda anlattık. İşte saklı cennet Nebiyan Dağı...

1 Samsun Nebiyan Dağı.jpg

SAMSUN NEBİYAN DAĞI

Samsun'un 19 Mayıs İlçesinde saklı bir cennet olan Nebiyan Dağı'nın ismi, bölge halkı, doğa turizmi ve doğa sporları ile ilgilenenler tarafından yakından bilinmektedir. Nebiyan Dağı ismi halk arasında 'Sivri' anlamına gelmektedir. Nebiyan Dağı Samsun merkeze 60 kilometrede yer almaktadır. Şehrin gürültü ve stresinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği doğa harikası bu yer fotoğraf tutkunlarının sıkça ziyaret ettiği bir bölgedir.

2 Samsun Nebiyan Dağı.jpg

BÖLGEDEKİ EN YÜKSEK NOKTA

Nebiyan Dağı 19 Mayıs İlçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bin 224 metre rakımda bulunan Nebiyan Dağı tam bir oksijen deposudur.

Nebiyan Dağı’na ziyarete gelenlerin hayran kaldıkları ilk şey eşsiz renklerdeki bitki örtüsüdür. Binbir çeşit renkten oluşan doğa örtüsü manzarasıyla görenleri büyülüyor.

Yüksek rakımlara çıkarak Nebiyan Dağı'nda dağ yürüyüşü yapanlar son derece keyifli vakitler geçirirken, gördükleri doğa harikası manzarayı ise hafızalarına kazıyor.

3 Samsun Nebiyan Dağı.jpg

NEBİYAN DAĞI GÖZLEM KULESİ

Nebiyan Dağı'nın zirvesinde konumlanan ve önceden orman yangınları için gözlem kulesi olarak kullanılan yapı, şimdilerde ise Nebiyan Dağı'nın eşsiz renklerine kuş bakışı bakmak isteyenlerin ilgi odağı konumunda.

Türkiye’nin en büyük izci kampı olma özelliğine sahip Nebiyan Dağı, bölge sakinleri tarafından Nebiyan Yaylası da olarak adlandırılmaktadır. Nebiyan Dağı bölgesinde yetişen organik ürünler, sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin odağında. İçerisinde doğal su kaynaklarını da barındıran Nebiyan Yaylası zengin bir tabiata sahiptir.

NEBİYAN DAĞI'NA NASIL GİDİLİR?

Samsun'un merkez bölgesinden Nebiyan Dağı’na gitmek isteyenler Samsun-Sinop karayolu boyunca giderek 19 Mayıs İlçesi’ne vardıklarında Atatürk Bulvarı üzerinden Fatih Caddesi istikametine sapacaklar. Bu yol güzergahı üzerinde yaklaşık 30 kilometre ilerledikten sonra Nebiyan Dağı’na ulaşmış olacaklar. Samsun merkezden başlayan yolculuk yaklaşık olarak 2 saat sürüyor.

4 Samsun Nebiyan Dağı.jpg

NEBİYAN DAĞI'NDA NE YENİR?

Nebiyan Dağı’nı ziyaret edenler, bölgede bulunan Nebiyan Sofrası, Ali’nin Yeri ve Şelale Alabalık gibi restoranlarda yeme içme ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebilirler. Ayrıca bölgede bulunan restoranlarda saç kavurma ve alabalık menüleri ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra Nebiyan Dağı gezisi esnasında artık markalaşmış olan Nebiyan fasulyesini ve Nebiyan kestanesini de bölge halkının açtığı tezgahlarda birinci elden ulaşmak mümkün.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.