Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir süre önce kuruluşu gerçekleşen Batı Karadeniz Romanlar Derneği’nin açılışı için eğlence düzenlendi.

Derneğin açılış ve tanıtım gecesine Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Emniyet Müdürü Timur Özgen, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, AKP İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile çok sayıda roman vatandaş katıldı.

Gecede davetlilere Türk Sanat Müziği ve arabesk şarkılardan oluşan konserler verildi. Roman havası eşliğinde bol bol göbek atan romanlara
çevredeki vatandaşlarda eşlik etti.

Romanların simgelerinden biri olan çiçekçi kız rolünü oynayan 8 yaşındaki Gülizar Adlazaroğlu geceye katılan davetlilere çiçek takdim etti. Roman gençlerden oluşan bir ekip esi roman havası eşliğinde oynayarak gösteri yaptı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Derneğin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, herkesin çok güzel bir akşam geçirmesini diledi.
CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ise gecede yaptığı konuşmada, Romanların her zaman yanlarında olacaklarını söyledi. Kartal, “Romanların sorunlarını örgütlü bir şekilde çözme çabası elbette ki çok güzel bir gelişme. Bizler CHP olarak romanlar yeterince bize oy vermese de biz onların hep yanında olduk, bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz. Roman deyince aklıma zil, şal ve gül geliyor. Zil, şal ve gül romanların simgesidir. Ama romanların birde yaşam felsefesi vardır. O felsefe de özgürlüktür. Her şeyden vazgeçin ama özgürlüğünüzden asla ve asla vazgeçmeyin” dedi.x

Amaçlarının roman kültürünü tanıtmak olduğunu ifade eden Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir ise bundan sonra daha büyük organizasyonlar yapmak istediklerini belirtti.

Gece yapılan konuşmaların ardından konserler ve oyun havaları eşliğinde devam etti.