Türk-İş Sendikası İl Temsilcisi Şaban Çılgın, ekonomik sorunların giderek arttığını belirterek, "Emekçiler sadece ve sadece hayatta kalabilmek için çaba gösterir hale geldi. Resmi verilere bakılırsa, yıllık enflasyon yüzde 61" dedi. 

"MÜCADELE EDİYORUZ"
İlkadım İlçesi'nde Türk-İş Sendikası ve STK temsilcileri biraraya gelerek, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü' basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ekonomik sorunların giderek arttığını kaydeden Başkan Çılgın, "Emekçiler sadece ve sadece hayatta kalabilmek için çaba gösterir hale geldi. Resmi verilere bakılırsa, yıllık enflasyon yüzde 61.  Emeğin dünyasının en yakıcı mevcut sorunları ve bunlara yönelik çözüm önerileri Türk-İş tarafından her fırsatta ortaya koyuldu. Taşeron sorununun sonlandırılması, geçici işlerin daimi kadroya alınması, işçi hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi , ücretlerin satın alma gücünün korunması, asgari ücretin arttırılması, vergi adalet sağlanması, çalışma mevzuatının iyileştirilmesi ve benzeri bir çok alanda hep birlikte mücadele ediyoruz. Kadına şiddetin önlenmesinden, doğanın korunmasına her alanda sendikalar faaliyetleriyle var olmaya devam etmektedir. Sendikaların temel mücadelesi ve başarısı, dünyadaki tüm emekçilerin yararına olacaktır.  Türk -iş 70 yıllık geçmişinden aldığı güçle işçilerin, mağdurun ve mazlumun yanında olma sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir" dedi. 

Basın açıklamasına Çılgın'ın yanı sıra  Tes-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Gökay Özdal, KESK Dönem Sözcüsü Suat Yıldız, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Dilber BAHADIR