Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "2872 sayılı Çevre Kanunu 20. maddesi gereğince, park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara 196 TL, Konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 221 TL, Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 49 bin 095 TL idari para cezası uygulanacak" açıklamasında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetlerin kontrol altına alınarak toplum ve çevre sağlığının olumsuz yönde etkilenmemesi için tedbirler alındı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Denetim ekipleri ve oluşturulacak komisyon üyeleri ile birlikte Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerinde denetim yapacak” ifadesini kullandı. Bakan Özhaseki, vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını kaydederek, kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin alo 181 hatlı telefona ihbar edilmesini istedi.

Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üst yapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak diyen Bakan Özhaseki, “Kurban atıkları belediyeler tarafından toplanacak” diye konuştu.
Belediyelerin gösterdiği yerlerinde dışında kurban satışı yapmanın ve kurban kesmenin yasak olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, “2872 sayılı Çevre Kanunu 20. maddesi gereğince, park, bahçe, cadde, sokak ile bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlara 196 TL, Konutlarda atıkları toprağa veren her konut ve bağımsız bölüm için bin 221 TL, kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere ise 49 bin 095 TL idari para cezası uygulanacak” açıklamasını yaptı.