Çiğli Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Mahallesinde içinde farklı alanlarda hizmetlerin verileceği çok amaçlı modern bir semt merkezi yapılacak.

Sosyal projeleriyle birçok alanda örnek olan Çiğli Belediyesi, önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Uğur Mumcu Mahallesinde mevcut muhtarlık binasının yerine yapılacak semt merkezi farklı hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak. İki kattan oluşan semt merkezi içinde alt katta aile sağlığı merkezi, muhtarlık bürosu üst katta ise spor salonu, konferans salonu, eğitim ve yönetim odaları bulunacak. Yapılacak aile sağlığı merkezinde üç adet doktor odası, laboratuar, müdahale, gebe gözlem, bebek emzirme odaları ile mutfak ve tuvaletler bulunacak.

Hızla gelişen Uğur Mumcu Mahallesinde birçok hizmetin aynı anda verilebileceği modern bir semt merkezinin mahalle için gereklilik olduğunu söyleyen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, daha modern ve hijyenik koşullarda aile sağlığı merkezinin hizmet vermesini sağlamak istediklerini belirterek, mahalle muhtarlığının da modern bürosunda daha kaliteli hizmet verir duruma getirileceğini ifade etti.

Projenin kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Çiğlimizin hızlı gelişimi beraberinde modern hizmet noktalarının oluşturulması ihtiyacını doğurdu. Mahalle muhtarımızın da daha sağlıklı bir ortamda hizmet vermesini istiyoruz. Ayrıca mahalle halkının yoğun kullanacağı bir aile sağlığı merkezi de projemiz içinde yer alıyor. Kısa sürede tamamlayarak semt merkezimizi halkımızın hizmetine sunacağız.”