Özgün tasarım ve etkin algoritmalarla  her türlü hava koşulunda ve muharebe alanında üstün performans gösteren  elektro-optik sistemler üreten Aselsan, yeni bir termal kamera ile bu alandaki  iddiasını büyütüyor.

Türkiye'nin öncü savunma sanayisi şirketi ASELSAN, termal sistemler,  lazer mesafe ölçer, lazer işaretleyici, lazer uyarı sistemleri,  gündüz görüş  kameraları ve görüntü yoğunlaştırıcılı gece görüş cihazlarının tasarım ve  üretimleriyle kullanıcılara elektro-optik sistemler konusunda üstün kabiliyetler  kazandırıyor.

ASELSAN tarafından üretilen soğutmalı ve soğutmasız termal görüntüleme  teknolojisine dayalı ürünler, görüşün zayıf veya sınırlı olduğu gece, sis, pus  gibi doğal hava koşulları ile toz, Duman, yangın ve kamuflaj gibi muharebe sahası  koşullarında kullanıcıya kesin üstünlük sağlayacak özelliklere sahip bulunuyor.

ASELSAN, elektro-optik sistemlerdeki liderliğini yeni bir termal  kamera ailesi ile bir adım öteye taşıyor.

Şirket, GÖZ-SW Kısa Dalga Kızılötesi (SWIR) Termal Kamera'yı, 9-12  Mayıs tarihlerindeki 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF’17) ilk  defa sergileyecek.

ASELSAN’ın termal kamera tasarım ve üretimdeki 25 yılı aşkın bilgi  birikiminin yeni bir çıktısı olan GÖZ-SW, sis, pus ve benzeri kötü hava  koşullarında sağladığı üst düzeyde çevresel farkındalık ile kullanıcının görevini  güvenle ve doğru bir şekilde yerine getirmesinde en büyük yardımcısı olacak.

GÖZ-SW gelecek dönemde yürütülecek geliştirme çalışmaları kapsamında  hava platformlarına da uyarlanacak. Bu sayede, düşük veya kötü görüş koşulları  altında kritik iniş/kalkış görevleri ile düşük irtifa uçuşlarında pilotlara  yardımcı verilerin sağlanması ve böylece askeri/sivil uçuş ve seyrüsefer  güvenliğinin artırılması hedefleniyor.

GÖZ-SW'nin tüm kritik alt birimleri milli imkanlarla geliştiriliyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından desteklenmekte olan KANGAL  Projesi kapsamında ASELSAN, ODTÜ ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin önemli  katkılarıyla yürütülen Ar-Ge faaliyetleri ile başlayan çalışmalar, ASELSAN  bünyesinde başarılı dedektör prototiplerinin geliştirilmesiyle sonuçlandı ve  Türkiye, Kısa Dalgaboyu Kızılötesi (SWIR) dedektör üretimine yönelik önemli bir  bilgi birikimi ve teknoloji kazandı.

Kazanılan bu teknoloji, ASELSAN tarafından üretilmekte olan SWIR  görüntüleme cihazlarında yerini alacak.

Kaynak:Milliyet