Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, milli takıma davet edilmenin her sporcunun rüyası olduğunu söyledi.
Hadi, atletizmin farklı branşlarında 16 Yaş Altı Milli Takım Hazırlık Kampı’na davet edilen 16 sporcuyu makamında kabul ederek hem spordaki başarıları hem de okulda ki başarılarıyla ilgili sohbet etti, ayrıca antrenör ve sporculara ödül verdi.
Adana’dan milli takıma davet edilen 16 sporcuyla gurur duyduklarını, bu sporcuları yetiştiren antrenörlere ve destekleyen ailelerine teşekkür eden Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Milli takıma davet edilmek her sporcunun rüyasıdır. Dilerim sporcular bunun farkına varır ve fırsatı iyi değerlendirirler. Altyapıya verdiğimiz önemin meyvelerini almaya başladık. 12 kadrolu ve sözleşmeli antrenör okulları tarayarak başarılı yüzlerce sporcuyu yarışmalara hazırlıyorlar. Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile milli takım antrenörleri, hava koşullarının, tesislerin çalışma koşullarının iyi olması nedeniyle Adana’yı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) Projesi kapsamına aldılar. Hedefimiz, buradan Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunlarına yetenekli sporcular kazandırmaktır.”
Hadi, sporcuların eğitimlerini de önem vermesini isteyerek, “Başarısız öğrenciden iyi sporcu olmaz. Bu nedenle öğrenciler spor ile eğitimi iyi seviyede tutmalı” diye konuştu.
Atletizm Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, 16 sporcunun milli takıma davet edilmesinin çok anlamlı olduğunu, başarıyı kendilerine her türlü desteği sağlayan, olanakları seferber eden İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi’ye borçlu olduklarını kaydetti.
Hafta sonu İstanbul’da Aslı Çakır Alptekin Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Balkan Salon Şampiyonası”na Adana’dan Demet Parlak, Zeki Cem Tenekebüken ile Burak Yılmaz’ın katılacağını da sözlerine ekledi.
Milli takıma davet edilen sporcuların İl Spor Müdürü Hadi’yi ziyareti sırasında Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Mahmut Kır, Federasyon İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Atletizm Antrenörleri Tuba Hadi, Ali Atakişi, Cemgil Karakaş, Serdar Kadıoğlu, sporcular, Sevgi Pınar, Seda Pınar, Esra Baran, İrem Karacaoğlan, Hatice Nur Aydoğdu, Sümeyye Kinar, Gülşen Yıldırım, Ecem Tenekebüken, İsmail Sağlam, Muhammed Hanifi Tanrıkulu, Mustafa Karaca, Mustafa Berkay Gürmeriç, Ramazan Gül, Samet Sağlam, Doğukan Uysak, Edanur Bozkurt ve Yaren Kurtay.