Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala, beraberindeki heyet ile birlikte İzmir’e geldi. 4 gün sürecek yoğun programda Gana heyeti, İzmir iş dünyası ile bir araya gelecek.

İzmir ile Gana arasındaki ikili ilişkilerin güçlenmesi adına İzmir’de temaslarda bulunacak olan Gana Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Salma Frances Mancell-Egala, beraberindeki heyet ile birlikte İzmir’e geldi. Büyükelçi Mancell-Egala’yı ve beraberindeki heyeti havaalanında Afrika Ticaret Merkezi (Afrimeks) Türkiye Temsilcisi Süha Özkan ve eşi Kristina Özkan karşıladı. 4 gün sürecek yoğun programda Gana heyeti, İzmir iş dünyası ile bir araya gelecek.

Gana heyetinin ilk durağı İzmir Ticaret Odası olacak. İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelecek heyet ticaretin gelişmesi adına atılacak adımları masaya yatıracak. Heyet buradaki toplantının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelecek. Kocaoğlu ile görüşmenin ardından Ege Bölgesi Sanayi Odasına geçecek Gana heyeti ardından, Medical Park Hastanesi yöneticileri ile sağlık konusunda görüşmeler gerçekleştirecek. Ege İhracatçı Birliklerini de ziyaret edecek olan Gana heyeti, Genel Sekreter Cumhur İşbırakmaz ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ihracatın gelişmesi adına neler yapılabileceğini konuşacak. Program kapsamında Büyükelçi Mancell-Egala, Afrika ülkeleri ile ticaret yapan İzmirli iş adamlarıyla da düzenlenecek akşam yemeğinde bir araya gelecek.

İlk kez İzmir’de

Heyetin İzmir ziyaretiyle ilgili bilgi veren Afrika Ticaret Merkezi Türkiye Temsilcisi Süha Özkan, “Gana Cumhuriyeti, Türkiye ile ilişkilerine büyük önem veriyor. Özellikle ekonomik, kültürel, sağlık ve ticari ilişkiler konusunda atılacak adımlar her iki ülke açısından önemli. Büyükelçi’nin de göreve atandıktan sonra İzmir’e ilk ziyareti. Kendisi ve beraberindeki heyetin İzmir’de yoğun bir gündemi var. Yapılacak görüşmelerde amacımız Gana ve İzmir arasındaki bağı güçlendirmek” dedi.