Yabancılar Çarşısı Oda Başkanı Olcay İnanç ve Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Alaadin Sayın, kira artışlarının yanı sıra yıllık gelirlerinden Milli Emlak'a yüzde 1 pay verilecek olmasına tepki göstererek, esnafın zor durumda kalacağını belirttiler.

'ZOR DURUMDA BIRAKACAK'

Oda Başkanı İnanç, kira artışı için "Daha önce aylık 200 lira veriyorduk, şimdi gelen zam ile 700 lira oldu. 4-5 dükkan sahibi olan esnaf aylık 3 bin 500 civarı kira verecek" derken, Dernek Başkanı Sayın ise "Kira artışı ve yüzde 1 pay verilmesi"ni eleştidi.

'BİZE DOĞRU GELMİYOR'

Esnafın zor bir süreçten çıktığını ve son zamanlarda da vatandaşın alım gücünün düştüğünü dile getiren Yabancılar Çarşısı Oda Başkanı Olcay İnanç Olcay, "Yeni yaptığımız protokol ile esnafımızın cirolarından yüzde 1 pay isteniyor. Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak Müdürlüğüne bu konuyu görüşmek için gittik. Ancak bu payın Bakanlar Kurulu tarafından alınmış bir karar ile alındığı bize söylendi. Pandemi sürecinde iş yerlerimiz kapandı. Ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar çektik. Tam iş yerlerimiz açıldı derken, ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldık. Vatandaşın alım gücü düştüğü için pazarımızda esnafımızda satış yapmakta zorlanıyor. Böyle bir süreç içindeyken şimdi kiralarımıza artış yapıldı. Bununla birlikte gelirlerimizden de yüzde 1 pay alınması için protokol yapıldı. Burada 3 bin kişi aileleri ile birlikte 10 bin kişinin ekmek yediği yerden kira alıp, gelir elde edilmesi bize pek doğru gelmiyor" dedi.  

ESNAF ZOR DURUMDA KALACAK

Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Alaaddin Sayın da "Pazarımız esnafının yıllık gelirlerinden yapılan protokol ile Milli Emlak'a yüzde 1 pay verilecek. Kiralarımıza yapılan artışın yüksek olduğunu ilettik ancak bu konuda bir çözüm sağlanamadı. Bu durum esnafımızı zor durumda bırakacak" dedi.

Haydar ÖZTÜRK-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN