Muş Kulp karayolunda mahsur kalan 17 kişi, dört saat sonunda kurtarıldı.
Kentte özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Muş-Diyarbakır karayolunun Kozma Dağı mevkisinde kar yağışı ve tipi nedeniyle 6 araç, içerisindeki 17 vatandaşla birlikte mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla araçlarını saplandıkları yerden çıkaramayan vatandaşlar, Karayolları 113. Muş Şube Şefliğini arayarak yardım istedi. İlk olarak bölgeye gönderilen bir iş makinesi, yoğun tipi nedeniyle yolda kaldı. Bölgeye gönderilen takviye iş makineleri, 4 saatlik çalışmanın ardından vatandaşlara ulaştı. Burada kara saplanan araçlar, iş makineleriyle kurtarılırken, yolda karla mücadele çalışması başlatıldı. Yaklaşık 4 saat mahsur kaldıklarını dile getiren Tacettin Yolu, Kulp’tan Muş’a geldiğini belirterek, "Saat 08.00’de Kulp’tan çıktım. Yolda bir greyder kara saplanmıştı. Yolu açamıyordu sonra buraya geldim. Fırtına yolu kapatmış ve biz de burada kaldık" dedi.
Hakim Özer isimli sürücü ise, Diyarbakır’a gideceklerini belirterek, “Saat 08.00’den beri buradayız. Yol bir defa açıldı ama yine kapandı. Fırtına bekliyoruz" dedi.
Muş’tan Batman’a hayvan götüren Gökhan İçyer isimli sürücü de "3 saatten beri buradayız. Muş’tan Batman’a gideceğiz. Çektiğimiz çileyi görüyorsunuz" diye konuştu.
İş makinesi operatörü Mehmet Polat ise, iş makineleriyle bölgeye geldiklerini söyleyerek "Şu an tekrar ihbar aldık. 3 araçla kurtarmaya geldik. Onları kurtarmakla uğraşıyoruz. Kısa bir zamanda inşallah onları kurtaracağız ve yolları ulaşıma açacağız" ifadelerini kullandı.