Samsun'un Kavak ilçesinde 5 milyon TL sermaye ile kurulan Tekstil Fabrikası dünyaca ünlü 15 markaya üretim yaparken, ilçede ise büyük bir istihdam yaratıyor.

18-tekstil (1).jpg

YER ARAYIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Samsun'un Kavak ilçesinde kurulan fabrika adeta bacasız fabrika gibi çalışıyor. Kavak ilçesi 19 Mayıs Mahallesi Şehit Er Hüseyin Kaşko Sokak üzerinde bulunan tekstil fabrikası toplam 900 kişiyi istihdam ederken, yeni yatırım için ise Organize Sanayi Bölgesinde yer arayışını sürdürüyor.

18-tekstil (3).jpg

ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPIYOR

Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan Novak Tekstil Fabrikası İdari İşler Müdürü Necmi Yıldırım, Kavak ilçesinde bulunan tesisde dünyaca ünlü markalara üretim yaptıklarını söyledi. Hugo Boss, Cacharel, Gant, Bogner, Hackett London, Escada, Reıss, Tommy Hılfıger, Boggı Mılano, Drykorn, Massimo Dutti, Dunnes Stores ve L.M. Bennett gibi markalara üretim yapan tekstil fabrikasının 'Bacasız Fabrika' gibi çalıştığını ve yüzde 93'ü kadın olmak üzere 900 kişiyi istihdam ettiğini açıklayan Necmi Yıldırım, "Novak Tekstil olarak 2010 yılında Samsun'a yatırım kararı alarak, Kavak ilçemizde bu fabrikamızı kurduk. Makina ekipmanlarımızın tamamı bilgisiyar donanımlı otomasyona sahip. 100 istihdam ile başladığımız üretimimizi bugün 900 kişi ile yapıyoruz. Fabrikamızda ağırlıklı olarak kadın istihdamı var. Ünlü markalara Kavak ilçesinde yapmış olduğumuz üretimleri ihraç ediyoruz." diye konuştu.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

18-tekstil (2).jpg