Samsun'un Bafra ilçesi Türbe Mahallesi'ndeki bazı vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından tapulu arazilerinde yapılması planlanan sebze ve meyve hali projesine açtıkları davayı kazanmalarına rağmen, çalışmalara başlandığını öne sürdü.

12-TÜRBE (2).jpg

TEPKİLER SÜRÜYOR

Türbe Mahallesi'ndeki birinci sınıf sulu tarım arazisine yapılması planlanan, idari bina, mescit, restoran, 19 satış dükkanı ile 91 hal dükkanının bulunduğu Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘Sebze ve Meyve Hali’ projesine tepkiler sürüyor. Bazı mahalle sakinleri, arazilerini kurtarmak için Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı davaları kazandıklarını, buna rağmen çalışmaların başladığını iddia etti.

12-TÜRBE (1).jpg

'BİZE YOL GÖSTERSİNLER'

"Arazilerimiz Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaş sebze ve meyve hali ile ticaret merkezi yapılmak istenmektedir" diyen Türbe Mahallesi sakinlerinden, çiftçilik yapan Mahmut Erol, "Arazilerimiz etrafı DSİ'nin sulama kanallarıyla çevrilidir. Burası 1. sınıf tarım arazisi olduğu için hakkımızı hukuki yollarla aradık. 2 kişi açtığı dava kazandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Tarım Bakanı Vahit Kirişci'den, buranın incelemesini istiyoruz. Bize bir yol göstersinler. Zaten girdi maliyetlerimiz çok yükseldi. Yarın birgün arazilerimize girerler diye ekemiyoruz. Bize bir yer de göstermiyorlar. Bizi çiftçilikten koparıyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

12-TÜRBE (1).jpeg