Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) ve Atakum Kent Konseyi, Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bandosu düzenlenen yürüyüşte otizme dikkat çekti.

İlkadım İlçesinde bir AVM'nin alanında düzenlenen etkinlikte SODER Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bandosu üyeleri  otizmliler ve aileleri bir araya gelerek, farkındalık yürüyüşü düzenledi.

"FARKLILIKLAR FARK YARATIR"

Etkinlikte "Önce otizmli değil, önce insanım, otizm eksiklik değil, farklılıktır, otizm eylem planı uygulansın, fark et kabul et, hayata dahil et, sizin sevginize ihtiyacımız var, ön yargılarınıza değil, farklılıklar fark yaratır" yazılı dövizler taşıdı. 

"YENİ BİR EYLEMİ BAŞLATTIK"

Otizmi fark ettirmek için yeni bir çalışma başlattıklarını belirten TOBB Samsun Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) Başkanı Mihriban Akyüz , "Otizm adına, fark yaratmak adına Samsun'da yeni bir eyleme başladık. Değerli Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bandosu, bizlere ses oldular. Otizmi fark ettirmek, fark yaratmak için buradalar. Amacımız,  otizm adına ses getirmek. Farklılıklarımız fark ettikçe, farklılık yaratmakla mümkün. O yüzden 'fark et fark yarat' mottosuyla buradayız.  Biz bunlardan hareketle bu eylemi daha da genişletip, projeyi yaymak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

"MUTLULUK DUYDUK"

Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Cumhuriyet Kadınları Bandosu  şeflerinden kurularından ve eğitmenlerinden  Mine Yavuzel, " Biz 'Otizm için çal' kampanyasından yola çıkarak, böyle bir proje yapalım dedik ve sözümüz vardı. Bu tür etkinlikler ve projelerde yer almaktan son derece mutluluk duyuyoruz. İnşallah daha güzel projelere imza atacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

KADININ OLDUĞU HER YERDEYİZ

Kadın bando takımı kurucularından Ayşegül Tekay, "Böyle etkinliklerde olmak bizi çok mutlu ediyor. Her zaman yanlarındayız. Kadının olduğu her yerdeyiz.  Sadece bayramlarda değil. Farkındalıkları fark ettirmek için her zaman çalışacağız.  Her zaman böyle olacak" dedi. 

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.