MHP Develi İlçe Başkanı Adnan Köksal, yaptığı yazılı açıklamasında Fırat Çakıroğlu’nun öldürülmesi ile ilgili olarak, "Fırat Yılmaz Çakıroğlu, kanıyla bayrakta al olan son yiğit olmuştur" ifadesinde bulundu.
"Milliyetçi Ülkücü Hareket, bir kez daha tarifi imkansız bir acıyla karşı karşıya bırakılmıştır" ifadesinde bulunan Köksal, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Dağdan indirilip şehirlerde, kampüslerde yuvalanmalarına göz yumulan eli kanlı teröristler gencecik bir evladımızı, kalbi Vatan aşkıyla çarpan bir Ülküdaşımızı, henüz hayatının baharında olan Fırat’ımızı katletmişlerdir.
Yıkım projesiyle belini doğrultan, ihanet süreciyle şımaran ve kuduran teröristler şehirlerde ve kampüslerde masum canlara kıymaya devam etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan Ülkücü Hareketin, kirli emellerinin önündeki yegane engel olduğunu bilen şer odakları bir kez daha kirli ellerini ve emellerini ortaya koymuşlardır. Bu nedenle, Fırat’ımızı hayattan koparan İzmir’deki kanlı cinayet akp-pkk ortaklığının son mahsülü olarak Milli Hafızalara kazınmıştır.
Yarım asırdır Şehit veren, İlke ve Ülkülerinden ayrılmayan Hareketimiz, memleketin her gün daha da fazla sürüklendiği karanlığa dur diyebilecek güçte ve kudrettedir."